Minister satser på ny deltidslov i næste uge

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) satser på at indgå en aftale med Dansk Folkeparti om en ny deltidslov i næste uge.

Hovedpunktet i den nye deltidslov bliver, at lønmodtagere og arbejdsgivere frit kan aftale at arbejde på deltid - uanset hvad overenskomsten siger. Og den kortslutning af overenskomstsystemet har vakt vrede i fagbevægelsen.

Dansk Folkeparti har betinget sig, at beskæftigelsesministeren går med til tre krav, hvis partiet skal stemme for. Claus Hjort Frederiksen oplyser, at parterne endnu ikke har indgået en aftale, og han kunne i dag ikke sige, om Dansk Folkepartis krav ser fornuftige ud.

- Jeg håber, at det er positivt. Nu skal vi forhandle om det, og så må vi se, hvad resultatet bliver, siger Claus Hjort Frederiksen.

Dansk Folkeparti afviser, at en ansat selv skal stå med hele bevisbyrden, hvis lønmodtageren bliver fyret, fordi han eller hun ikke ønsker at gå på deltid. Partiet vil heller ikke acceptere, at en arbejdsgiver ensidigt kan ændre en stor del af virksomhedens stillinger fra fuldtid til deltid. Desuden vil partiet sikre, at deltidsloven ikke misbruges til at hjælpe et firma, der for eksempel mister ordrer.

/ritzau/