LO og DA enige om mæglingsskitse

LO og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) blev søndag aften enige om den mæglingsskitse, som forligsmand Asbjørn Jensen nu kan sende til afstemning blandt 650.000 privatansatte lønmodtagere, der skal have fornyet overenskomsten. Mæglingsskitsen omfatter en central barselsfond, der udligner arbejdsgivernes udgifter til løn under barsel på hele LO/DA-området.

Læs mere
Fold sammen
LO's formand, Hans Jensen, havde svært ved at skjule sin begejstring, da resultatet lå klart. Han fremhæver den ny barselsordning som en historisk landvinding.

- Barselsfonden er det største fremskridt for ligestillingen på det danske arbejdsmarked i rigtig mange år. Den betyder, at en lang række af vores kvindelige medlemmer undgår at blive diskrimineret og fravalgt, fordi arbejdsgiverne er bange for de økonomiske omkostninger, der er forbundet med barselsorlov, siger Hans Jensen.

I dag er industrien ene om at have en barselsfond. Den ny aftale betyder, at arbejdsgiverne i de øvrige brancher for eksempel butiksfaget, byggeriet, servicefagene og transportområdet nu også bliver omfattet./ritzau/