Kæmpe PC-ordre fra Danske Bank

7.000 computere i Danske Bank skiftes ud for et stort, tocifret millionbeløb.

Læs mere
Fold sammen
Endnu en kæmpe PC-ordre er landet. Fujitsu Siemens Computers skal med start til foråret levere 7.000 computere til Danske Banks hovedsæde og filialer.

»Det er vor største ordre i år, og den vil kunne ses tydeligt på vort førstekvartalsregnskab. Det er et stort, tocifret millionbeløb,« siger Lars Wørzner, administrerende direktør for Fujitsu Siemens i Danmark.

Danske Bank er ved at skifte til nyeste udgave af Windows, XP, og udskiftningen sker på alle de computere, som ikke kan magte Windows XP.

»PCer er ved at være rimeligt ensartede, og, ja, derfor har prisen været det afgørende,« siger vicedirektør Peter Schleidt, som har ansvar for IT i Danske Bank.

Fujitsu Siemens vandt ordren i kamp mod to andre leverandører, kort tid efter at IBM efter købet af Danske Banks IT-selskab DMdata skrev milliardkontrakt på at overtage drift og vedligeholdelse af bankens IT-systemer.

Netop nu planlægges detaljerne for den store slagplan, som det er at skifte så meget udstyr ud over hele landet.

De gamle retur
Fujitsu Siemens har allieret sig med IT-leverandøren Atea, som installerer de nye computere og tager de gamle med retur. Danske Bank har 16.000 medarbejdere, så udskiftningen berører kun en del af arbejdscomputerne. Blandt andet anvender alle bærbare PCer i banken allerede Windows XP - og er i øvrigt fra IBM. De berøres ikke af udskiftningen, der skal være helt færdig om et år.

En mindre bank, Roskilde Bank, har også netop skiftet udstyr. På ti dage har IT-producenten Dell udskiftet alle bankens arbejdscomputere i kontorer og 18 filialer med nye modeller og tilhørende fladskærme. Her har IT-leverandøren Ementor klaret installationen.