Japan: Økonomisk vækst i første kvartal skuffer markant

Den japanske økonomiske vækst i første kvartal skuffer markant i den endelige opgørelse. Væksten i bruttonationalproduktet ligger langt under både analytikernes forventninger og væksttallet fra den foreløbige opgørelse.

Den japanske økonomiske vækst i første kvartal skuffer markant i den endelige opgørelse. Væksten i bruttonationalproduktet ligger langt under både analytikernes forventninger og væksttallet fra den foreløbige opgørelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

BNP opgjort i sæsonkorrigerede tal steg 0,3 pct. på kvartalsbasis og 1,0 pct. på årsbasis. Analytikerne havde ventet en vækst på 0,6 pct. i forhold til kvartalet før og på 2,4 pct. i forhold til samme kvartal sidste år.

Det fremgår af data fra de japanske myndigheder i Tokyo tordag morgen.

Den foreløbige opgørelse pegede på en vækst på 0,5 pct. på kvartalsbasis og 2,2 pct. på årsbasis.

Dykkes der ned i tallene er der dog positive tegn, idet virksomhedernes investeringer ligger overraskende højt, men privatforbruget halter stadig, og inflationen ser ikke ud til at kunne vristes ud af den negative spiral.

Investeringerne steg 0,6 pct. mod en stigning i de foreløbige data på 0,2 pct. og forventningen om et stigning på 0,5 pct., mens privatforbruget steg 0,3 pct. mod den første opgørelses plus på 0,4 pct., der også var analytikernes bud.

BNP-deflatoren, der er et udtryk for inflationen, faldt som ventet 0,8 pct., der også var takten i den første opgørelse.