Japansk eksport fortsatte fremgangen i marts

Den japanske eksport steg i marts for fjerde måned i træk efter en mere end et års nedtur. Stigningen var markant og lå langt over til analytikernes forventninger. Det fremgår af data fra det japanske finansministerium torsdag morgen.

Arkivfoto. Den japanske eksport steg i marts for fjerde måned i træk efter en mere end et års nedtur. Stigningen var markant og lå langt over til analytikernes forventninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALY SONG

Eksporten steg 12,0 pct. på årsbasis i marts mod en stigning i februar på 11,3 pct. Økonomer havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning i marts på 6,2 pct.

STÆRK EKSPORT TIL KINA

En stigning i efterspørgslen i Kina hjalp med at skubbe eksporten op, men stigningen skyldes til dels en forvridning på grund af det kinesiske lunar-nytår, der tidsmæssigt varierer fra år til år.

STOR IMPORTSTIGNING

Importen steg også for tredje måned i træk efter to års nedtur.

Importen steg 15,8 pct. i marts mod en stigning i februar på 1,2 pct. og en ventet stigning på 10,0 pct.

MARKANT OVERSKUD

Det efterlader et japansk handelsoverskud i sæsonkorrigerede tal på 172 mia. yen, hvilket også var økonomernes estimerede overskud.

Ses der på de ikke-sæsonjusterede tal, var der et overskud på 615 mia. yen i marts mod et ventet overskud på 608 mia. yen.

Måneden før var der et reelt underskud på 813 mia. yen, mens den sæsonjusterede handelsbalance viste et overskud på 680 mia. yen.