Ingen 3G-kunder hos Telia foreløbig

Telias kunder skal ikke forvente at få adgang til 3G-videotelefoni foreløbig. Masterne skal nok være på plads, men det er for tidligt at lukke kunderne ind.

Selv om sendemasterne nok skal være på plads til 3G-videotelefoni inden årets udgang, skal kunderne ikke forvente at blive lukket indenfor på Telias kommende 3G-net i Danmark lige foreløbig.

»Vi har endnu ikke bestemt, hvornår vi vil lancere 3G i Danmark, men vi vil være der med 3G, sådan som licenskravene kræver af os. Vi kommer ud, når vi markedsmæssigt er motiveret til det,« siger Kenneth Karlberg, direktør for Telia i Danmark, Norge og Baltikum.

Når teleselskabet »3« allerede tidligere i år lancerede sit 3G-net, var det af den simple grund, at »3« ikke allerede havde et eget mobilnet.

»Men i dag er der ikke så meget, man kan gøre på et 3G-net, som man ikke kan med de eksisterende mobilnet. Vi skal dog nok dække de 30 procent af den danske befolkning, som loven kræver af os, inden årets udgang,« lover Kenneth Karlberg.

Men det er så en rent geografisk dækning - det betyder ikke nødvendigvis, at I vil lukke kunderne ind og lade dem bruge nettet?

»Danmark har nogle gode licensbetingelser på 3G, og det vil Danmark helt sikkert være godt tjent med. Jeg er sikker på, at 3G-nettet bliver bedre, når det faktisk bliver lanceret,« fastslår Kenneth Karlberg.