H&M faldt på nye salgstal

Svenske aktier: AstraZeneca og H&M trak i hver sin retning på den svenske børs. For tredje dag i træk endte OMX-indekset med et lille plus.

De toneangivende aktier i Sverige steg for tredje dag i træk efter at de amerikanske børser siden mandag har været for opadgående. Sammen med de øvrige europæiske markeder var det primært de svenske teknologiaktierne, der førte feltet an - dvs. Ericsson (+ 8,1 pct.), Nokia (+ 1,8 pct.), Telia (+ 3,4 pct.) og Tele2 (+ 1,8 pct.). OMX lukkede herefter i et lille plus. Den positive udvikling havde primært grobund i en fire pct. stigning på Nasdaq-børsen tirsdag, og en fortsat stigning onsdag eftermiddag.

Også kurstrængte AstraZeneca (+ 3,4 pct.) oplevede kursløft, efter adm. direktør Tom McKillop i går sagde, at selskabet har i sinde at appellere enhver dom, der går mod patenterne på selskabets bedst sælgende lægemiddel - mavesårspræparatet Prilosec.

Han venter endvidere, at AstraZeneca vil fremvise et bedre resultat end analytikernes nuværende estimater.

Hos Hennes & Mauritz (÷ 5,2 pct.) var pilen dog nedad efter skabet viste en 12 pct. vækst i tøjsalget i april, hvilket var lavere end ventet. Ifølge adm. direktør Rolf Eriksen, er det især vejret i Tyskland, der har påvirket salget negativt.

Største kursspring stod mobiltjenesteudvikleren Aspiro for, efter at have modtaget en kontrakt fra operatøren HI3G om levering af fire 3G-tjenester. Aktien steg med 76,8 pct. til 99 svenske øre.

kjn@berlingske.dk