Firmaforlis for Sundbusserne

Virksomheden bag de små, hurtige færger, der sejler over sundet, er gået i betalingsstandsning.

Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhart
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sundbusserne hedder i dag Ace-Link, og i går meddelte selskabet, at det er gået i betalingsstandsning.

Ejeren, norske Axel Camillo Eitzen, har givet ledelsen for Ace-Link tre måneder til at bevise rederiets levedygtighed, bekræfter bestyrelsesformand og fungerende direktør, Mogens Worre Sørensen, overfor Helsingør Dagblad.

- Ja, det er rigtigt forstået. Vi har fået tre måneder til at vise, at ruten har en chance for at overleve, og det er så også den sidste chance, Eitzen vil give os, siger Worre.

Anmeldelsen om betalingsstandsningen blev indgivet Retten i Helsingør i fredags, men den er endnu ikke blev fulgt op af en varsling om de opsigelse af medarbejderne, der vil være den givne følgevirkning af et mislykket redningsforsøg.

- Det er så nyt endnu med betalingsstandsningen, men det er klart, at vi er i gang med overvejelserne omkring en varsling, og det skal vi have drøftelser omkring med vore tillidsfolk, siger direktøren.

Betalingsstandsningen er en direkte konsekvens af de fortsat faldende passagertal og den dermed faldende omsætning om bord på de to passagerfærger. Der er ganske enkelt ikke tjent nok til at dække den løbende betaling af kreditorerne.

I juni sagde Mogens Worre til Helsingør Dagblad, at en ny strategi for den forestående højsæson skulle skabe balance i selskabets økonomi, så det ikke længere var nødvendigt for ejer Eitzen at sende penge ned fra Oslo til Helsingør for at dække det gentagende månedlige underskud i Ace-Link. Sommer-projektet lykkedes imidlertid ikke, og midt i september fortalte Worre til Helsingør Dagblad, at Eitzen havde gjort det til skæbnemåneden, hvor han ville se en reel passager- og omsætningsfremgang, og at han ud fra det ville beslutte sig for, om Ace-Link skulle fortsætte eller lukke.

Forbedringer kom ikke i september, men Eitzen har alligevel givet tilsagn om at tilføre af kapital nok til at opretholde den daglige drift i betalingsstandsnings-perioden.