Farlige Frank er klar til comeback

Aggressiv. Frank Rasmussen har tjent millioner på at opbygge og sælge virksomheder, senest mobilkometen Telmore. Efter et mislykket partnerskab med TDC er den energiske og aggressive iværksætter nu klar til et nyt forretningseventyr med mobil- og e-handelsselskabet Bibob.

Fans af fodboldklubben FC Midtjylland kender angriberen Frank Kristensen som "Farlige Frank". I telebranchen kan de med god ret give Frank Rasmussen samme tilnavn.

Den 42-årige iværksætter og multimillionær har én gang tidligere skabt ravage på det danske telemarked, da hans mobilselskab Telmore på tre år stjal hundredetusinder af kunder fra de etablerede firmaer. Til sidst så giganten TDC ingen anden udvej end at lægge omkring 400 mio. kr. på bordet for Telmore, der således endte med at give Frank Rasmussen en personlig fortjeneste på anslået 150 mio. kr. Selv opgiver han ingen beløb, for hans formueforhold vil han ikke delagtiggøre offentligheden i.

Rigt belønnetFra nyrenoverede, men beskedne lokaler i et industrikvarter i Taastrup er Frank Rasmussen nu igen i gang med at orkestrere et frontalangreb på mobilmarkedet og ikke mindst Telmore.

Samtidig udfordrer han med sin nye virksomhed Bibob også detailhandlen, for udover at sælge billig mobiltelefoni uden opkaldsafgift vil selskabet også forhandle mærkevarer til private forbrugere.

Med Bibob etablerer Frank Rasmussen sin i alt femte virksomhed. Hans iværksætterkarriere startede i 1992, da han etablerede Image Scandinavia, som solgte modem og netværksudstyr.

Efter 10. klasse og en tur i militæret havde Frank Rasmussen ernæret sig ved forskellige ufaglærte job, men han ville gerne bygge en virksomhed op fra grunden, og datakommunikation interesserede ham. Syv år senere afhændede han virksomheden til det senere Tiscali for et stort uoplyst millionbeløb.

Siden kørte Frank Rasmussen hardwaredelen af virksomheden videre under navnet Zyxel Danmark for i 2000 at stifte Telmore. Tre år senere trak TDC den store pung frem og købte selskabet, der havde enorm succes med sine lave priser og enkle produkter.

Rynkede øjenbrynDermed blev Frank Rasmussen rigt belønnet for den markedsforståelse, som havde skabt plads til Telmore i et allerede overbefolket marked. Selv er han ikke meget for at ophøje sig til forretningsmæssig guru trods de dokumenterede kassesucceser.

- Det er meget simpelt. Jeg er iværksætter, fordi det er skide sjovt at bygge noget op fra grunden. Min markedsforståelse er også helt banal. Jeg tager udgangspunkt i mig selv. Hvis jeg mangler noget på markedet, er der sikkert andre, som også har et behov, de vil betale for at få opfyldt, siger Frank Rasmussen.

Telmore-handlen endte med at føre konkurrenterne Frank Rasmussen og TDC sammen i et fælles projekt om udrulning af Telmore-konceptet over hele Europa.

En del øjenbryn rynkedes, da konstellationen med den energiske og kontroversielle iværksætter og den store telekoncern blev præsenteret, og samarbejdet om det fælles selskab Easy-Mobile udviklede sig da også til en kommerciel katastrofe. Frank Rasmussen blev fyret af TDC, og i dag er projektet lukket ned.

Frank Rasmussen, der efter eget udsagn har mange jakkesæt men sjældent bruger dem, fik aldrig det albuerum, han behøver, i TDC. Han erkender, at både han og telegiganten skulle have tænkt sig mere om, før de indgik ægteskab.

Der var simpelthen gigantiske forskelle på mentaliteten og måden at drive forretning på hos Rasmussen, der mødte op til store forhandlinger mellem den tyske telemastodont T-Mobile og den børsnoterede TDC-koncern iført t-shirt, .

- Begge parter troede på, at det kunne fungere, men sandheden var, at TDC med sin jura og politikker ikke havde plads til en spradebasse som mig. Jeg fik en spændetrøje på, og sådan kan jeg ikke arbejde. Det skulle både de og jeg have indset tidligere, konstaterer Frank Rasmussen.

Ramt af blodpropI dag ærgrer iværksætteren, der selv betegner sig som en gadedreng, sig kun over det kuldsejlede Easy-Mobile-projektet på de involverede medarbejderes vegne. Selv er han ligeglad, selv om han ellers er sentimental nok og kan knibe en tåre over en rørende film. Det er historie, projektet mislykkedes, han må videre.

Det kommer han så med Bibob, som han bygger op med en del medarbejdere og forretningspartnere fra Telmore.

Selv en blodprop i hjernen kan ikke standse ham, selv om den menes forårsaget af stresset ved Frank Rasmussens hårde arbejdsliv. Han klør på, om end blodtrykket nu måles hver morgen.

- Jeg har fået en advarsel om, at der er en bagside af tilværelsen som iværksætter, så nu passer jeg lidt på. Men jeg bliver ved med at bygge virksomheder op. Det er det, jeg kan og trives med. Jeg ville ikke ane, hvad jeg ellers skulle lave, siger Frank Rasmussen.Klik her for at deltage i afstemningen om årets dygtigste iværksætter

Klik her for at læse portræt af Malene Birger

Klik her for at læse portræt af Claus Tingstrøm

Klik her for at læse portræt af Kaare Danielsen

Klik her for at læse portræt af Ole Christian Andersen

Klik her for at læse portræt af Søren Alminde

Klik her for at læse portræt af Christian Levin

Klik her for at læse portræt af Jesper L. Nielsen

Klik her for at læse portræt af Jacob Wolff-Petersen

Klik her for at læse portræt af Frank Rasmussen

Klik her for at læse portræt af Susanne Rützou