DONG og Elsam enige om fusion

Efter 21 timers forhandlinger blev det statslige olie- og naturgasselskab, DONG, og det jysk-fynske energiselskab, Elsam, fredag morgen enige om en fusion.

DONG og Elsam enige om fusion - 1
Billedmanipulation
Læs mere
Fold sammen
DONG og Elsam genoptog torsdag formiddag forhandlingerne om en fusion. Det skete på opfordring fra Elsams ledelse, efter at de forrige forhandlinger strandede sidste i fredag på grund af uenighed om de to selskabers indbyrdes værdi og dermed, hvor stor en del de hver især skal eje af det fusionerede selskab.

På trods af parternes velvilje til nye forhandlinger var det tilsyneladende stadig svært at opnå enighed. I hvert fald blev det nødvendigt at tage natten i brug og først ved 08-tiden i morges, efter 21 timer om bordet, kom de to selskaber til enighed om en fusion.

De første timer forhandlede topfolk fra DONG og Elsam i Finansministeriet under ledelse af ministeriets departementschef, Karsten Dybvad, og afdelingschef Jacob Heinsen. Tidligt på aftenen overtog finansminister Thor Pedersen (V) ledelsen.

Elsams bestyrelsesformand, Jens Bahne Jørgensen, og den administrerende direktør, Peter Høstgaard-Jensen, har forhandlet under stærkt pres, idet Elsams bestyrelse blev indkaldt til fredag kl. 08 for at blive præsenteret for et resultat af forhandlingerne.

Desuden har den svenske energikæmpe Vattenfall ligget parat ved sidelinien og i følge dagbladet Børsen været villig til at smide et kontant milliardbeløb på bordet for at lokke Elsams aktionærer på andre tanker end fusionen med DONG.

Kl. 13 fredag har Elsam indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Kolding.sbh@berlingske.dk