Danmarks største barkoncern slukker for nattelivet

Efter at statsministeren opfordrede nattelivet til at lukke for at inddæmme coronavirussen, lukker Nordens største barkoncern, Rekom, sine barer og restauranter de næste to uger.

Der plejer normalt at være gang i den på LA Bar i Indre By. De næste to uger vil baren dog være lukket og slukket. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen/Ritzau Scanpix

De kommende uger vil det danske natteliv blive mindre festligt. Nordens største nattelivskoncern, Rekom, der ejer over 90 barer rundtomkring i Danmark, lukker sine barer, dansesteder og restauranter i to uger.

Det sker, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde opfordrede nattelivet til at holde lukket for at inddæmme smitten af coronavirus.

I en pressemeddelelse skriver barkoncernen, at man følger statsministerens opfordring.

»Rekom bakker klart op om statsministerens opfordring til at lukke ned for Danmark de næste to uger. Statsministeren kom med en stærk opfordring til barer og restaurationer om at hjælpe til i bekæmpelsen af smittespredningen. Det skal vi være de første til at bakke op om og opfordrer andre til at gøre det samme,« siger Adam Falbert, der er administrerende direktør for Rekom.

I alt har Rekom 4.000 ansatte, hvoraf 2.000 er ansat i Danmark. Det er også i Danmark, at de fleste af Rekoms 120 barer er placeret, og som tæller kendte steder som Andy's Bar, Tyrolia, Hive og LA Bar.

»Det er naturligvis hverken optimalt for Rekom eller andre virksomheder, at vi må tage dette skridt, men spredningen af corona skal stoppes så hurtigt som overhovedet muligt,« siger Adam Falbert.

Onsdag aften begyndte den midlertidige lukning af barerne, som træder i kraft i dag.