God eftermiddag og velkommen til endnu en business-update, som giver overblik over de vigtigste erhvervsnyheder lige nu, så du kan gå velinformeret og opdateret ud og nyde din fyraften.
Folketingets partier forhandler fortsat om yderligere hjælpepakker, så på den front kan vi endnu ikke melde om nyt.
Mens vi venter, kan Børsens historie om, hvilke lejligheder køberne er gået mest efter under coronakrisen, læses her.
Den handler om, at salget af de store lejligheder i hovedstaden er steget mest i år. Det viser tal fra Boligsiden.dk
I årets første tre kvartaler er handlerne med lejligheder over 95 kvadratmeter steget 19 pct. i forhold til samme periode i 2019. Samtidig er antallet af handler med lejligheder på mellem 51 og 94 kvadratmeter kun steget 8 pct., mens antallet af handler med lejligheder under 50 kvadratmeter er steget 9 pct.
Det er et brud på en mangeårig tendens til, at der har været et overudbud af store lejligheder, mens der har værett mest rift om billige, studieegnede boliger.
Amerikanske boligejere betaler tre gange så meget som danske
Renterne falder også i USA, så både den 15-årige og den 30-årige boligrente nu ligger på et rekordlavt niveau. Men trods faldet er der lang vej ned til det danske renteniveau, skriver Finans.
Ifølge Forbes er den 30-årige rente nu 2,8 pct. i USA. Den 15-årige ligger på 2,33 pct., hvortil skal lægges 0,6 pct. af hele lånebeløbet til omkostninger.
Trods den store forskel i renterne er der mange lighedspunkter mellem lånemulighederne på det danske og det amerikanske boligmarked, som begge steder er baseret på obligationer. Men i Danmark er realkreditinstitutterne underlagt det såkaldte balanceprincip, så der bag hver 100 kr. i udlån ligger en en obligation med samme værdi bagved.
Det betyder, at danske boligejere altid kan indfri lånet til dagskurs og dermed aktivt konvertere op- og nedad. Sådan er det ikke i USA, hvor man dog kan indfri sit lån til kurs 100, hvis renten falder og man kan få et nyt, billigere lån.
Til gengæld er der med knap 8.000 udbydere af realkreditlån langt flere muligheder for at låne. I en analyse fra Nationalbanken beskriver man da også det amerikanske system som mere gennemskueligt og med langt mere konkurrence på gebyrerne.
Største børsnotering nogensinde i sigte
Ant Group har kurs mod den største børsnotering nogensinde. Virksomheden forventes at rejse mere end 34 mia. dollar svarende til godt 214 mia. kroner.
Dermed kan Ant Group overhale Saudi Aramco som den største børsnotering nogensinde.
Det finansielle teknologiselskab, der kontrolleres af Alibabas milliardærstifter Jack Ma, vil sælge aktier i en dobbeltnotering på tværs af Shanghai og Hong Kong. Selskabet forventes at få sin debut på markedet den 5. november.
Prisfastsættelsen ved den samlede børsnotering svarer til en samlet værdi af Ant Group på ca. 313 mia. dollar, som omtrent svarer til værdien af Wall Street-banken JPMorgan Chase. Det kinesiske selskabs værdiansættelse kan dog stige til næsten 320 mia. dollar, hvis selskabet udnytter sin mulighed for at sælge yderligere aktier.
Her er fem skarpe bud på nyheder og analyser fra journalisterne på Berlingske Business:
Her er guiden til at købe andelsbolig
Når du finder en andelslejlighed til salg i hovedstaden kan det føles, som om du er brudt gennem FCKs forsvar, da det var bedst.
Men når bolden derefter skal helt i mål, så kan det betale sig at tage et par træk mere, for at være helt sikker på, at det ender godt.
Med andre ord bør du undersøge, spørge og kigge på en håndfuld ting, før du skriver under. Her er to eksperters tjekliste ved køb af andelsbolig.
1.032 bestyrelser er proppet med mænd
Virksomheder ser kvit og frit stort på lovkrav.
Der er lang vej til ligestilling mellem kønnene i landets mest magtfulde bestyrelser.
Et lovkrav har siden 2013 pålagt Danmarks største virksomheder at opstille mål for, hvordan de vil fremme ligestillingen i deres bestyrelser og redegøre for, hvordan det går.
Alligevel havde knap halvdelen af landets største virksomheder i 2019 stadig ikke én eneste kvinde i deres bestyrelser.
Politikere om Danske Banks Home-finte: Det er groft og helt vanvittigt
Vi vil have en ekstern kulegravning af forløbet, lyder kravet fra Christiansborg, efter at det er kommet frem, at Danske Bank i årevis har tilladt overpriser til Home, når bankens mest sårbare kunder solgte deres bolig.
Feriepengene for over 45 mia. kr. vælter ud til danskerne
Danskerne har travlt med at få udbetalt de indefrosne feriepenge, og nye tal fra Nets viser, at pengene i høj grad går til forbrug. Men det er kun en ringe trøst for de brancher, der er hårdt ramt af restriktioner.
Læs hvordan pengene bliver brugt her
Nye rejserestriktioner får SAS til at drosle ned igen
»Vi kommer til at justere vores kapacitet.« Nye rejserestriktioner får nu øjeblikkeligt konsekvenser for SAS. Selskabet, der i allerede er hårdt ramt af coronakrisen, kommer igen til at kigge på det i forvejen begrænsede flyprogram.