Bitcoin-site hacket: 460 millioner kroner på afveje

Godt og vel 4.700 bitcoins skal være forsvundet ud i cyberspace efter et dataangreb på bitcoin-sitet NiceHash.

REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Dado Ruvic
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NiceHash har lukket sin hjemmeside ned og bekræftet, at den er blevet udsat for et hackerangreb.

»Vores betalingssystem er blevet kompromitteret, og indholdet på NiceHashs bitcoin-side er blevet stjålet. Vi arbejder med at finde ud af det nøjagtige antal bitcoins, som er taget,« skriver selskabet.

Helt op mod 4.700 bitcoins – til en værdi af 72 millioner dollar eller 460 millioner kroner – kan være forsvundet fra brugernes konti.

NiceHash er en markedsplads for køb og salg af datakraft til ”minedrift”. Det er en metode til generering af nye bitcoins. Selskabet har hjemme i Slovenien.

Angrebet fandt sted omtrent samtidig med, at prisen for en enkelt bitcoin passerede de 12.000 dollar natten til onsdag. Siden da er den kravlet op over de 15.000 dollar for første gang.

NiceHashs markedsdirektør Andrej Škraba siger ifølge Reuters, at sitet er blevet udsat for »et professionelt angreb med sofistikeret teknik.«

Sådan foregik angrebet

I løbet af onsdagen gik der en række rygter om, at sitet var blevet hacket. Der blev vist grafik fra sitet Bitinfocharts, som er kendt for at vise, hvilke beholdninger der findes af bitcoins.

Ifølge sitet slog hackerne til klokken 03:30 natten til onsdag. I løbet af de næste to en halv time lykkedes det dem at få flyttet 4.376 bitcoins fra NiceHashs virtuelle side.

Blot ti minutter efter den sidste transaktion flyttede hackerne alting videre til en anden konto klokken 06:17. I de følgende timer fortsatte de med at hente flere bitcoins ind på denne konto, og i skrivende stund står der 4.736 stk. på nævnte konto.

Škraba bekræftede over for Reuters torsdag, at 4.700 bitcoins var forsvundet fra brugernes konti, og han bekræftede videre, at selskabet arbejdede sammen med de lokale myndigheder i sagen.

Škraba ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, men det er ventet, at selskabet kommer med mere information i løbet af torsdagen.

Også tidligere har mennesker verden over tabt millioner på den slags sites. I november forsvandt millioner af dollars fra ethereum-sitet Parity. Det hele skete efter en menneskelig fejl, som i sidste ende betød, at al ether blev gjort utilgængelig for altid.