Amerikansk startup går på børsen med værdi på 8,2 mia. dollar

Det amerikanske startup Peloton, der producerer fitnessudstyr til vægttab, sigter mod en værdiansættelse på 8,2 mia. dollar - svarende til knap 56 mia. kr. - når den torsdag debuterer på den amerikanske børs.

Peloton sælger motionscykler og løbebånd med tilhørende abonnement på træningsvideoer i realtid, der vises på udstyrets indbyggede skærme. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHANNES EISELE

Det skriver Financial Times.

Peloton-aktien er sat til 29 dollar per aktie og lander dermed i den øvre ende af det udbudsinterval, som blev offentliggjort tidligere i september.

Ved aktiesalget bringer selskabet 40 mio. A-aktier på børsen, hvilket rejser 1,2 mia. dollar. Aktieprisen betyder næsten en fordobling af sidste års værdiansættelse af selskabet, der dengang lød på 4,2 mia. dollar.

Peloton sælger motionscykler og løbebånd med tilhørende abonnement på træningsvideoer i realtid, der vises på udstyrets indbyggede skærme.

Startuppen har arbejdet med røde tal på bundlinjen for at vokse. I regnskabsåret, der blev afsluttet ved udgangen af juni, blev omsætningen fordoblet til 915 mio. dollar, men nettounderskuddet blev firdoblet til 196 mio. dollar.

Selskabet står samtidig foran et sagsanlæg fra en gruppe af musikudgivere, der har sagsøgt startuppen for 300 mio. dollar for ulovlig brug af deres musik.

Entréen på børsen kommer efter flere skuffende børsnoteringer af højt profilerede selskaber tidligere på året. De tæller blandt andre Uber, hvis aktie efter børsnoteringen er faldet med 30 pct., og Lyft, der har realiseret et aktiefald på 42 pct.

/ritzau/FINANS