Ghita Nørby: »Den dummeste historie i hele verden«

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ghita Nørby skulle medvirke i et syv timer langt interview med Radio24syv, men som man kan høre i det program, stationen har lagt ud, ender det med at være meget kortere.

»Jeg har næsten aldrig set noget så åndssvagt, som dig og dine ørebasser og den der mikrofon, som du nu sidder og allerede har ondt i armen af. Det er det mest dumme, jeg nogensinde har set, og det gør hvertfald, at du aldrig får noget fornuftigt ud af mig,« siger skuespillerinden blandt andet i interviewet, som journalist Iben Maria Zeuthen har lavet.

B.T. har igennem dagen forsøgt at få fat i den 84-årige skuespillerinde, men det er ikke lykkedes. Hun har dog svaret filmmagasinet Ekko i en mail.

Og hvor man i programmet får indtrykket af, at skuespillerinden har meget på hjerte, så er det et anderledes kortfattet svar, som kommer om sagens gang i medierne.

'Der er ikke noget at sige. Den dummeste historie i hele verden,' skriver hun til Ekko.

Interviewet var sat til at vare syv timer, hvor journalist Iben Maria Zeuthen siger, hun havde aftalt med Nørby, at båndoptageren skulle køre konstant.

Det virker dog til at komme bag på Ghita Nørby, som allerede tidligt i interviewet virker vred.

Hun kommer med indvendinger overfor journalistens udstyr, som hun ikke er imponeret over. I det hele taget kommer der forskellige anklager rettet mod journalisten.

»Hvad har du tænkt dig?« spørger Ghita Nørby blandt andet journalisten.

»Med det her interview?« spørger Zeuthen.

»Har du overhovedet ingen humor?« svarer skuespillerinden igen tilbage i en bid af programmet, som Radio24syv har lagt på deres Facebook.

Hvortil Iben Maria Zeuthen svarer, at det mener hun, hun har.

»Det kan jeg ikke se. Du er så selvhøjtidelig.«

Hun siger til journalisten, at hun kun kan snakke med hende, ligesom hun ville gøre med andre personer, hun ikke kan lide.

Selvom det var planen, at Ghita Nørby skulle have været interviewet i syv timer, ender de med kun to timers interview.

B.T. har haft fat i programchef ved Radio24syv Mads Brügger om deres valg af at bringe interviewet, og til det siger han blandt andet:

»Det her er dokumentarisme i sin reneste og fineste form. Ghita Nørby er, og det er uden for enhver tvivl, fuldstændigt klar over, at hun bliver interviewet. Hun er meget bevidst om situationen. Så giver hun los. Jeg ser ingen grund til at holde det tilbage eller ikke sende det. Det er jo en del af den person, som Ghita Nørby er,« slår programchefen fast.