Det skal være sundere at gå i biffen

Hvorfor skal en bif-tur være lig med cola, popkorn og slik?

En tur i biografen kunne godt være med sundere produkter end cola og popkorn. Det vil Nordisk Film gøre noget ved. Foto: Jeppe Michael Jensen Fold sammen
Læs mere

Film skal ses i biografen. Og en tur i biffen skal være hyggelig. Men hvorfor skal en biograftur absolut være lig med en stor menu bestående af cola, popcorn og slik? Det sætter stadig flere danskere spørgsmålstegn ved. Og snart gør Nordisk Film Biografer noget ved det, skriver Norddjyske Stiftstidende.

I løbet af 2007 vil de teste om danskerne virkelig har mod på at bytte de usunde hyggevarer ud med sunde produkter som friske frugt og grøntsagsstykker.

- Vi regner med at teste de sunde snacks i nogle få biografer i storbyerne i løbet af det kommende år, siger administrerende direktør i Nordisk Film Biografer, John Tønnes.

- Selvom der er en tendens til at betragte biografen som et helle, hvor man ikke tager det så højtideligt om man spiser en masse popcorn og slik, fordi man ikke kommer der så tit, så er der sket et skifte i retningen af, at der også bliver efterspurgt sundere produkter, forklarer John Tønnes.

Idéen med sunde snacks i biografen bliver hilst velkomment af kostvaneforsker på Fødevareinstituttet, Sisse Fagt:

- Det stemmer godt overens med en stigende sundhedsinteresse i befolkningen. Men omvendt er folk vænnet til slik og popcorn, så der vil gå en rum tid, før den forventning er ændret. Den sunde tendens kan brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, Horestas direktør, Lone Njor Hulth, nikke genkendende til:

- Indenfor de sidste fem år er der sket et skred. Først med konferencemaden, hvor kagerne blev skiftet ud med frugt. Og dernæst med fastfoodrestauranterne, hvor MacDonald satte trenden ved at lancere små poser gulerødder. Der er kommet flere sandwichbarer hvor man kan vælge salat og fedtfri dressing og ikke mindst er kantinemaden også blevet mindre fed, vurderer hun.

Kilde: Nordjyske Stiftstidende