Den store løgn kan måske være nødvendig

Kathrine Lilleør hver uge møder markante kvinder, som fortæller om en særlig passion. I denne uge taler Lilleør med advokat Merethe Stagetorn om at pynte på sandheden og om sin beundring for Tvind-stifteren Amdi Petersen.

 

BLÅ BOG
Merethe Stagetorn

Merethe Stagetorn er uddannet cand. jur. fra Københavns Universitet i 1965. Herefter var hun ansat ved Kammeradvokaten, og siden 1980 har hun været beskikket forsvarer. I 1977 stiftede hun sig eget advokatfirma og har siden 1983 haft møderet for Højesteret. Stagetorn arbejder særligt med det strafferetlige område og har været forsvarer i mange større sager, som har fyldt i medierne. Hun har bl.a. repræsenteret Mogens Glistrup, Peter Brixtofte og Bo Hamburger, ligesom hun har forsvaret Tvind-ledelsen.
Merethe Stagetorn har udgivet en række juridiske lærebøger og i 2014 udgav hun biografien "Jeg har ikke noget til gode hos Vorherre".
Merethe Stagetorn, der er 72 år, har været gift med advokat Ove Stagetorn, som døde i september 2014. Sammen har de to børn, Henrik Stagetorn, som er gået i forældrenes fodspor og også er advokat, og Marianne Stagetorn Kolos, som i 1989 købte konditoriet La Glace af sin mor og driver i dag.