SPONSERET INDHOLD

Ekspert: Fremtidens medarbejdere vil have hjemlige omgivelser på arbejdspladsen

Der er andet og mere end antal kvadratmeter at tænke på, når man som virksomhed skal etablere sig i nye rammer. Rum til vidensdeling og kreativitet bør ifølge eksperterne vægte tungt, når nye rammer skal vælges, og fremtidens arbejdsplads skal byde næste generation velkommen.

Arkivfoto Scanpix Fold sammen
Læs mere

”Hvordan får vi mest udbytte af virksomhedens kreative kræfter? Hvordan skaber vi en arbejdsplads, der indbyder til samarbejde på tværs af afdelinger og hvordan styrer vi udenom, at støjniveauet bliver for højt? Den slags ”nye” spørgsmål stiller flere og flere virksomheder, og det sætter store krav til både domicil og indretning,” siger Peter Lassen, COO & Partner hos Colliers, der er en af de ledende aktører i ejendomsbranchen.

 
Hvordan skal virksomheder i fremtiden generere vækst? Gennem rammer, som inspirerer og hvor medarbejderne har det godt fysisk og mentalt. Se her, hvordan blandt andre Peter Lassen, COO & Partner hos Colliers, der er en af de ledende aktører i ejendomsbranchen - vejleder virksomhederne.

 

Vores kontormiljøer er under stor udvikling i disse år, hvor både teknologi og viden om arbejdspladser med fokus på medarbejdertiltrækning og -fastholdelse gennemgår en stor udvikling. Samtidig vil fremtidens ansatte komme med andre forventninger, end vi er vant til i dag, hvilket kræver en nytænkning af måden, vi indretter vores lokaler på.

Ansigtet udadtil
Beliggenheden er for mange virksomheder ikke overraskende en afgørende faktor, når nye rammer skal vælges. Afstanden til byen, offentlig transport og motorvejen er vigtig, men det samme er bygningens udtryk og lokalernes indretning. Mange virksomheder ser det som en ekstra bonus til medarbejderne, at arbejdspladsen ligger i naturskønne omgivelser, eller har nem adgang til faciliteter såsom tagterrasse, indbydende byrum og caféliv.

PR foto: Peter Lassen, COO og Partner hos Colliers Fold sammen
Læs mere

”Man skal ikke kun tænke på, hvad der vil være godt for de nuværende medarbejdere, men også hvad der kan tiltrække nye talenter til virksomheden. Jeg tror, at vi alle sammen ved, hvor vigtigt indeklima, dagslys og indbydende omgivelser er for vores trivsel. En arbejdsplads skal ikke kun være et sted, man skal komme for at arbejde, men også et sted, man har lyst til at være”, siger Peter Lassen.

Ser man på virksomheders samlede branding, så kan domicilet ses som en identitetsmarkør, der skal afspejle, hvem virksomheden er og hvad den ønsker at stå for. På den måde er domicilet med til at understøtte brandet og virksomhedens forretningsmæssige målsætninger.

”Mange af de helt store virksomheder foretrækker at bygge nyt, og dermed have fuld kontrol over alle aspekter af domicilet. De vil gerne tilpasse indretningen specifikt til deres behov ud fra en strategisk tilgang til virksomhedens mål og ønsker. Mindre virksomheder har ofte andre præferencer, og er typisk mere opmærksomme på størst mulig fleksibilitet og hvordan man bedst kan udnytte lokalerne”, siger Peter Lassen.

Plads til diversitet
Kravene til arbejdspladsens indretning er under forandring, og det samme kan siges om vores måde at arbejde på. Vi er langt mere afhængige af at være online hele tiden og alle steder, end af at have et fast skrivebord et sted i virksomheden. På samme måde er et stadigt større behov for fysiske rammer, der kan facilitere, at der internt i en virksomhed er mange ansatte, der arbejder på vidt forskellige måder, med vidt forskellige projekter.

”Hvis man vil tiltrække talentfulde medarbejdere, må man indstille sig på, hvad disse forventer. Og de har i langt højere grad forventninger om inspirerende og kreative rum, der er indrettet specifikt efter deres behov,” siger Peter Lassen.

Tiden, hvor de lange rækker af skriveborde udgjorde et kontor, og hvor medarbejderne ikke krævede andet end en telefon, en computer og et skrivebord, er i dag en saga blot.

”Behovet for at skabe plads til og opnå størst muligt udbytte af de forskellige typer medarbejdere og personligheder er for mange virksomheder en udfordring. Der skal være plads til både kreativitet og store armbevægelser, men også til fordybelse og ro. Derfor er mange også meget fokuserede på, hvordan man kan skabe kreative rum, holde lydniveauet nede og samtidig give plads til alle,” siger Peter Lassen.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.