SPONSERET INDHOLD

Virksomhedens trumfkort: Medarbejdertrivsel

Vi vælger ikke kun arbejdsplads med pengepungen. Begreber som trivsel, indretning og design spiller en stor rolle for mange, når vi skifter job, og vælger en virksomhed frem for en anden. Eksperterne er ikke i tvivl; medarbejdernes trivsel er virksomhedens trumfkort.

Arkivfoto Scanpix Fold sammen
Læs mere

Ifølge en undersøgelse fra PWC anser hele 72 % af landets topledere det som deres største bekymring, at tiltrække nye talenter til virksomheden. Og selvom forhold som løn, ansvar og udviklingsmuligheder spiller en stor rolle i vores valg af job, så er der ifølge specialister indenfor domiciler og erhvervslejemål ikke tvivl om, at de fysiske og psykiske forhold på arbejdspladsen er afgørende for, om talenter vælger den ene eller anden virksomhed.

 
Hvordan skal virksomheder i fremtiden generere vækst? Gennem rammer, som inspirerer og hvor medarbejderne har det godt fysisk og mentalt. Se her, hvordan blandt andre Peter Lassen, COO & Partner hos Colliers, der er en af de ledende aktører i ejendomsbranchen - vejleder virksomhederne.

 

”Engang mente man, at storkontorer var roden til alt godt på arbejdspladsen, men den tanke har ændret sig. I dag er der meget stort fokus på at skabe kvalitet i rum. Det er utroligt vigtigt, at medarbejderne kan trække sig tilbage og arbejde og tale i fred og ro, men der er også behov for det modsatte, rum hvor man kan snakke i munden på hinanden og lade kreativiteten flyde,” siger Henrik Christophersen, Associate Director for Corporate Solutions hos Colliers International, der er blandt verdens førende erhvervsejendomsmæglere.

Plads til personlighed
Om man arbejder i et åbent kontorlandskab eller har muligheden for at lukke sin egen dør, så vægter alle medarbejdere deres privatliv højt, også på jobbet. I de store kontorlandskaber kan man nemt føle sig overvåget, hvilket kan medvirke til stress, samt bevirke at man ikke føler, man kan finde tilstrækkelig ro.

PR foto: Henrik Christophersen, Associate Director for Corporate Solutions hos Colliers International Fold sammen
Læs mere

”Vi registrerer den slags, når vi besøger en virksomhed eller et kontor. Vi har ikke lyst til at tale med konen, lægen eller måske endda med visse kunder, når vi føler, at hele rummet kan følge med i samtalen. Medarbejdere kræver i stigende grad, frihed, fleksibilitet og muligheden for at kunne indrette deres individuelle arbejdsgange og arbejdsmønstre så de passer til deres respektive måder at arbejde på,” siger Henrik Christophersen.

Han er ikke i tvivl om, at mange virksomheder vil opnå en stor gevinst i form af øget produktion og profit ved at indrette sig langt mere efter medarbejdernes individuelle behov, end det er tilfældet mange steder i dag. Mange nye talenter er opmærksomme på, hvad de har brug for, for at kunne udfolde deres talent bedst muligt, og bliver det ikke opfyldt, søger de andre græsgange.

”Mange har en tendens til at se hele afdelinger som én type person. At alle i it-afdelingen er indadvendte f.eks., men sådan hænger verden jo ikke sammen. Ledelsen skal have forståelse for, at de forskellige arbejdsopgaver kræver forskellige arbejdsmiljøer. Ideen om at ”one workspace fits all” er forældet og en reel trussel for størsteparten af arbejdspladserne,” siger Henrik Christophersen.

Den kreative pause
For virksomheder der er afhængige af kreative medarbejdere, der kan tænke langt ud af boksen, kan det give rigtig god mening at kigge på, hvordan indretningen kan facilitere et kreativt arbejdsklima. De fleste kan sikkert genkende, at man tænker klarere, når man giver sig selv en lille pause fra skrivebordet.

”De færreste gode ideer kommer ved at kigge ind i en skærm. Undersøgelser har vist, at de meget ofte dukker op, når folk mødes ved kaffemaskinen. Her arbejder man ikke, men er væk fra selve opgaven. Det er interessant for en virksomhed at tænke i, hvordan man kan skabe den slags rum, der inviterer til små kreative afbræk,” siger  Henrik Christophersen.

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.