Trumps skattepakke kan give medvind til aktierne

Læs mere
Fold sammen

Republikanerne vil torsdag præsentere en længe ventet skattepakke i Kongressen, og lykkes det i sidste ende Trump-regeringen at komme igennem med en væsentlig del af forslaget, vil det kunne give medvind til aktiemarkedet.

Det vurderer investeringsstrateg Morten Kongshaug fra Industriens Pension.

- Vi venter en væsentlig mindre skattepakke, end Trump oprindeligt lagde op til, men der er alligevel udsigt til en plan, der vil være positiv for aktiemarkedet.

- Nogle sektorer og befolkningsgrupper bliver garanteret skuffede, men overordnet vil fremlæggelsen af en skatteplan med gode overlevelseschancer være godt nyt for markedet ikke mindst små amerikanske aktier, der er særligt eksponerede mod udviklingen på det amerikanske hjemmemarked, siger Morten Kongshaug i en kommentar.

Da Donald Trump til manges overraskelse vandt præsidentvalget for et år siden, gav det efter en kortvarig nedtur pæne stigninger på aktiemarkedet, på en forventning om at republikaneren ville være i stand til at føre en aktiv finanspolitik med store investeringer og skattelettelser.

Morten Kongshaug konstaterer, at det indtil videre har været begrænset, hvad Donald Trump har gennemført på det politiske område.

- Her knap et år senere er der fortsat ikke blevet gennemført noget af det, som markedet håbede på.

- Og selv om amerikansk økonomi i år har klaret sig godt uden finanspolitisk hjælp, så kan vi næppe forvente, at den positive stemning fortsætter ind i 2018 uden hjælp fra politiske vækstinitiativer.

- Derfor er torsdagens fremlæggelse af en samlet skattepakke vigtig, siger Morten Kongshaug.

/ritzau/FINANS