Stor nedtur sætter danske eliteaktier et år tilbage i tiden

En særdeles hård start på 2016 på det danske aktiemarked betyder, at det danske C20 Cap-indeks må se et års fremgang løbe ud i sandet.

Det danske C20 Cap-indeks falder tirsdag formiddag 2 pct. til 886,77, og dermed er indekset tæt ved at være nede på niveauet på samme tidspunkt sidste år, hvor eliteindekset var i 851,35. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske C20 Cap-indeks falder tirsdag formiddag 2 pct. til 886,77, og dermed er indekset tæt ved at være nede på niveauet på samme tidspunkt sidste år, hvor eliteindekset var i 851,35.

Panik blandt investorerne har skabt trængel i salgskøen, hvor særligt bekymringer omkring væksten i Kina og de afledte effekter på verdensøkonomien har fået mange til at trykke på bremsen.

Mandag faldt indekset 5,4 pct., hvilket var det største fald på en dag i indeksets lidt over fire år lange historie. Blandt selskaberne har Novo Nordisk og Genmab lidt de største kursfald i år på henholdsvis 23 pct. og 30 pct.

En anden forklaring på nedturen kan ifølge Sydbank være, at de danske aktier over de seneste par år har præsteret bedre end udenlandske aktier.

- Storudsalget herhjemme har blandt andet sin baggrund i, at de danske aktier igennem en lang periode har klaret sig bedre end udlandet, og i går kunne det næsten se ud som om, at investorerne har solgt mest ud af de regioner og selskaber, der i 2015 leverede de bedste afkast, skriver Sydbank i en analyse.