Handelsbanken øger udbyttet efter pæn kundetilgang

På trods af det lave renteniveau formåede svenske Handelsbanken at øge toplinjen i årets fjerde kvartal en kende. Det betyder, at aktionærerne nu kan så frem til et øget ordinært udbytte samt et ekstraordinært udbytte. Det fremgår af bankens regnskab tirsdag morgen.

På trods af det lave renteniveau formåede svenske Handelsbanken at øge toplinjen i årets fjerde kvartal en kende. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: PHIL NOBLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En pæn kundetilgang betyder, at nettorentenindtægterne steg 1 pct. til 6971 mio. svenske kr. i fjerde kvartal af 2015 sammenlignet med samme kvartal året før.

Samtidig steg driftsresultatet i perioden til 5533 mio. svenske kr., hvilket er en stigning på 28 pct. fra fjerde kvartal 2014. Et endnu større spring tog bundlinjeresultatet, der endte på hele 4501 mio. svenske kr - en fremgang på hele 35 pct. i perioden.

I 2015 formåede Handelsbanken at øge det samlede udbud med 7 pct. til 65,6 mia. svenske kr. Samtidig har kreditvurderingsinstituttet Moody's opgraderet bankens langsigtede kreditværdighed til Aa2, hvilket er den bedste rating blandt bankens største konkurrenter i Europa.

Bestyrelsen foreslår en stigning i det ordinære udbytte til 4,50 svenske kr. per aktie samt et ekstraordinært udbytte på 1,50 svenske kr. per aktie.

Den gode udvikling afspejles også i Handelsbankens danske forretning, hvor det samlede udlån steg med 7 pct. til 65,6 mia. svenske kr., mens resultatet efter nedskrivninger steg med hele 42 pct. til 708 mio. svenske kr. i fjerde kvartal af 2015.

- Vi fortsætter vores positive udvikling med øgede forretningsvolumener og en god tilgang af nye privatkunder og erhvervskunder, siger Lars Moesgaard, der er direktør for Handelsbanken Danmark.