Spansk rentefald efter vellykket auktion

De danske obligationsrenter ligger fortsat lidt højere torsdag middag efter stigninger allerede fra morgenstunden, mens rentefald præger markederne i Italien og Spanien.

De danske obligationsrenter ligger fortsat lidt højere torsdag middag efter stigninger allerede fra morgenstunden, mens rentefald præger markederne i Italien og Spanien. De spanske obligationer har udbygget sit rentefald, efter at der ved årets første auktion af spanske statsobligationer blev solgt mere, end der var målsat.

Herhjemme ligger renten på den 10-årige, toneangivende, statsobligation ved 11.15-tiden 2 basispoint højere i 1,54 pct. Den tilsvarende spanske rente falder 7 basispoint til 5,03 pct, efter at den forud for auktionen af spanske statsobligationer havde ligget i 5,07 pct.

Spanien solgte torsdag formiddag obligationer med varierende løbetider for samlet 5,8 mia. euro, hvilket var over målet på 5 mia. euro. Den store afsætning vidner om en god interesse blandt investorerne, og ved obligationssalget blev der også opnået lavere renter i de to- og femårige papirer end ved de foregående auktioner i henholdsvis oktober og november.

Der blev solgt toårige obligationer for 3,4 mia. euro, som blev afregnet til 2,476 pct. mod 3,282 pct. ved den seneste auktion i oktober. Endvidere blev der solgt femårige obligationer for 1,95 mia. euro afregnet til 3,988 pct. mod 4,68 pct. ved den seneste auktion i samme serie i november.

Også Italien har solgt obligationer. Det omfattede etårige obligationer for 8,5 mia. euro, der gik til en rente på 0,864 pct. mod 1,456 pct. ved den seneste auktion 12. december.

De hjemlige rentestigninger er påvirket af en generel positiv stemning på finansmarkederne, efter at kinesiske nøgletal natten til torsdag viste en fremgang i den kinesiske eksport på 14,1 pct. på årsbasis i december, hvilket var langt over analytikeres estimat på 5 pct. ifølge Bloomberg News.

Fremadrettet samler opmærksomheden sig om Den Europæiske Centralbank og Bank of England, som offentliggør rentebeslutninger torsdag over middag. Men der er ifølge Sydbank næppe nyt i vente fra centralbankerne. Renterne ventes fastholdt, og Bank of England ventes heller ikke at ændre på sine stimulusprogrammer og opkøb af obligationer.

I stedet ventes obligationsmarkedet senere i eftermiddag at hente inspiration i amerikanske nøgletal for nytilmeldte ledige i USA.

Ved den seneste opgørelse steg antallet af nye ledige til 372.000, hvilket dog formentlig var under påvirkning af juleferien, vurderer Sydbank. Konsensus for sidste uge er et fald i nytilmeldte ledige til 365.000.

Udover ledighedstallet kommer der torsdag nyt om udviklingen i de amerikanske engroslagre, og så kan det store og tilbagevendende tema på finansmarkederne - de amerikanske politikeres budget- og gældsforhandlinger - muligvis igen dukke op og forstyrre finansmarkederne.