Pund styrket efter talsmand slår brexit endegyldigt fast

Den britiske regering har ingen intentioner om at kalde sin udmeldelse fra EU tilbage, når først den formelle proces er blevet sat i gang. Det sagde en talsmand for den britiske premierminister Theresa May mandag.

Arkivfoto. Den britiske regering har ingen intentioner om at kalde sin udmeldelse fra EU tilbage, når først den formelle proces er blevet sat i gang. Det sagde en talsmand for den britiske premierminister Theresa May mandag. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere advokater har da også tidligere sagt, at når først udmeldelsen er sat i gang, så er den uigenkaldelig. Men blandt andet har den tidligere britiske premierminister Tony Blair opfordret britiske tilhængere af Den Europæiske Union til at 'rejse sig' og overtale EU-modstanderne til at skifte mening.

»Det er ikke tidspunktet for tilbagetrækning, ligegyldighed eller fortvivlelse. Men tid til at rejse sig og forsvare det, vi tror på,« sagde han i fredags i en tale ved et arrangement i centrum af London, som var arrangeret af Open Britain - en gruppe lobbyister, som arbejder for, at Storbritannien skal bevare en tæt forbindelse til EU.

Sidste sommer overtog Theresa May posten som britisk premierminister. Hun har lovet, at hun vil udløse artikel 50 i Lissabon-traktaten, som starter den toårige exitproces. Og hendes talsmand kommer nu med udmeldingen, da eksperter er uenige om, hvorvidt regeringen kan ændre mening om at forlade EU selv efter at have aktiveret artikel 50.

»Vi har ingen intentioner om at tilbagekalde artikel 50. Det britiske folk har meget klart sagt, at det vil have os ud af EU«, sagde talsmanden ifølge Reuters.

Et pund koster 1,2461 dollar mandag eftermiddag mod en pris på 1,2432 dollar per pund ved 17-tiden fredag.

Euro koster mandag 1,0616 dollar mod 1,0630 dollar fredag. Dollar koster 113,11 yen mod 112,90 yen fredag eftermiddag, mens der går 120,07 yen på en euro mandag morgen mod 120,00 yen fredag eftermiddag.