Parken beskyldes for brud på børsregler

Parken Sport & Entertainments bestyrelse med Flemming Østergaard i spidsen kritiseres for at omgå børsreglerne i forbindelse med selskabets storstilede plan om et kæmpe ferieprojekt i Syditalien.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Kritikken fremføres i tirsdagens udgave af Jyllands-Posten, hvor børsretseksperterne og professorerne Paul Krüger Andersen og Jesper Lau Hansen i generelle vendniger udtaler sig om, hvordan børsnoterede selskaber skal informere markedet.

Den konkrete sag handler om ferieprojektet ved byen Montepaone i Calabrien i Syditalien, som Flemming Østergaard orienterede offentligheden om to gange sidste sommer. Et projekt som i løbet af få år skulle få feriehungrende danskere til at valfarte sydpå til Lalandia-agtige forhold, og som skulle indbringe Parken et trecifret millionbeløb ved salg af ferieboliger.

Nu erfarer Jyllands-Posten, at ideen om at bygge og sælge 684 ferielejligheder på stedet har så lange udsigter, at personer, der er involveret i projektet, nu tvivler på, at projektet nogensinde bliver til noget.

Berlingske Business omtalte i februar, hvordan en række danske rejsebureauer med speciale i Berlusconis hjemland tvivlede på, at der var tilstrækkelig dansk efterspørgsel på rejser til destinationen til at rejsearrangørerne ville etablere hensigtsmæssige transportmuligheder dertil.

I januar skrev dagbladet Børsen, at projektplanen ikke længere holdt, fordi tiden ifølge Flemming Østergaard ikke var til storstilede investeringer. Det har Parken imidlertid bare ikke meldt offentligt ud, og det er det, der er betænkeligt i forhold til børsreglerne.

Flemming Østergaard bekræfter ifølge Jyllands-Posten, at det syditalienske feriprojekt er udskudt, og at han ikke har udsendt en fondsbørsmeddelelse om det, begrunder han med, at det er almen viden.

"Mig bekendt så ved alle, at vi har udsat det," siger han til Jyllands-Posten.

Om omlysningsforpligtelserne for børsnoterede selskaber siger professor og dr. jur. ved Københavns Universitet, Jesper Lau Hansen:

"Hvis man som selskab har sagt noget, og det viser sig ikke længere at holde stik, har man en lovfæstet korrektionspligt. Det er i den sammenhæng ikke tilstrækkeligt at nævne ændringerne i interviews i medierne".