Onsdagens obligationer: Renten rystede uroen om handelskrigen af sig

Efter at have tilbragt en stor del af handelsdagen i et lavere niveau end tirsdag endte renten på det tiårige toneangivende danske statspapir onsdag med at stige.

Renten kravlede således op i 0,24 pct., hvilket var 1 basispoint højere end niveauet ved børslukningen tirsdag.

Der blev ellers lagt pres på statspapiret fra morgenstunden, efter at de amerikanske statspapirer tirsdag oplevede rentefald. Den amerikanske præsident, Donald Trump, skabte nemlig på ny usikkerhed om handelskrigen mellem USA og Kina med et Tweet.

I det udnævnte han sig selv til "Tariff Man" og gjorde det klart, at han er parat til at indføre nye toldsatser, hvis den nuværende våbenhvile på 90 dage ikke ender med en aftale.

Onsdag var det kinesiske handelsministerium dog ude at sige, at det er sikker på, at der kan nås en aftale, kunne flere medier berette.

Tæt på eneste tal i nøgletalskalenderen var tal for detailsalget i eurozonen, hvis udvikling var bedre end ventet. I oktober steg salget med 0,3 pct. i forhold til måneden før, mens analytikere ifølge Bloomberg News havde ventet en stigning på 0,2 pct.

De amerikanske børser holdt lukket onsdag, da den tidligere præsident George H.W. Bush, som afgik ved døden fredag, skulle begraves.

Efter dansk børslukning kom den amerikanske centralbanks periodiske økonomiske barometeraflæsning, Beige Book.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk