Onsdagens obligationer: Investorer afventer Fed-referat og handelsnyt

Investorerne kan onsdag gå en rolig morgen i møde på det danske obligationsmarked, mens markedet ser frem mod offentliggørelsen af referatet af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har igen øget usikkerheden om den igangværende handelskonflikt mellem USA og Kina, som de seneste uger har skabt usikkerhed hos investorerne.

I løbet af weekenden og mandag var retorikken mere afdæmpet mellem de to store økonomier, hvor de varslede toldsatser fra USA's side blev sat på pause, mens Kina reducerer toldsatsen på biler og gav et løfte om at reducere overskuddet på samhandlen med USA.

Tirsdag aften dæmpede Donald Trump igen investorernes optimisme, efter at han udtalte, at han ikke var tilfreds med den seneste udvikling i handelsforhandlingerne med Kina.

Det var med til at trykke renterne i USA en smule i løbet af aftenen, mens yen også ligger let styrket fra morgenstunden. Det kan smitte af på de danske renter, der dermed også kan få et lille tryk ved åbningen.

Den lange amerikanske rente, målt på den tiårige statsobligation, flyttede sig ikke ud af stedet tirsdag og sluttede igen på 3,06 pct. Det er 1 basispoint under niveauet ved dansk lukketid tirsdag, og på markedet i Tokyo bliver renten på det tiårige amerikanske statspapir handlet 1 basispoint ned til 3,05 pct.

Renten på tiårige danske statsobligationer endte tirsdag 2 basispoint lavere i 0,58 pct. sammenlignet med fredagens niveau.

MANGE NØGLETAL PÅ PROGRAMMET

Onsdagen byder på en lang række af nøgletal, og allerede fra morgenstunden starter tallene med at dumpe ind, når der kommer nyt om den danske forbrugertillid og PMI-indekset i både Tyskland og eurozonen.

I løbet af eftermiddagen offentliggøres også PMI-tal fra USA, mens investorerne ligeledes kan holde øje med det amerikanske salg af nye boliger og forbrugertilliden i eurozonen.

Samtidig ser markedsdeltagerne frem mod offentliggørelsen af referatet af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der offentliggøres klokken 20.00 dansk tid. På rentemødet fastholdt centralbanken sin ledende rente og meldte igen om "gradvise renteforhøjelser".

- Investorerne vil blandt andet nærstudere Fed-direktørernes forventninger til inflationsudviklingen i de kommende måneder i forhold til tidligere på året. Hvis Fed-direktørerne er blevet mere sikre på, at inflationen er stigende, kan referatet presse renterne op, skriver Mathias Rømer Sproegel, makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

Det er dog ikke hans udmiddelbare vurdering, og derfor venter han kun en behersket reaktion efter offentliggørelsen af referatet.

/ritzau/FINANS