Novo Nordisk: Venter EBIT-vækst på 19 pct.point i år (Opd)

Læs mere
Fold sammen
Novo Nordisk venter en vækst i salget i danske kroner på omkring 15 pct.point i år, mens væksten i det rapporterede resultat af primær drift (EBIT) ventes at blive ca. 19 pct.point højere.

I lokale valutaer ventes en vækst i såvel salg som resultat af primær drift på niveauet 10 pct.

Vækstraterne i kroner er begrundet med den positive valutapåvirkning.

Novo Nordisk satser på"en fortsat forbedring i bruttomarginen og øgede omkostninger til salg og distribution i forhold til salget på grund af et forventet højt aktivitetsniveau inden for salg og marketing primært i relation til den forventede godkendelse og lancering af liraglutide og fortsat markedsindtrængning for de moderne insuliner".

Novo Nordisk tager dog forbehold for den voksende krise.

- Alle forventninger baseret på en forudsætning om, at den globale økonomiske afmatning ikke i væsentlig grad forringer forretningsklimaet for Novo Nordisk i 2009, skriver Novo Nordisk.

Forudsætningerne for estimaterne er, at valutakurserne, navnlig den amerikanske dollar og tilknyttede valutaer, forbliver på det nuværende niveau. Novo Nordisk bemærker dog, at valutaafdækningen i relation til amerikanske dollars, japanske yen og britiske pund er henholdsvis 15, 14 og 13 måneder frem i tiden.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )