NNIT åbner med kraftig kursstigning

NNIT-aktien debuterer på børsen i plus 44 procent efter få minutters handel.

NNIT er i mål med sin børsproces og trykker på børsknappen fredag morgen kl 9 ved et arrangement i deres hovedsæde. Der er løftet stemning og champagne for det er første selskab siden OW bunker, der bliver noteret. NNIT åbner med kraftig kursstigning, da NNIT-aktien debuterer på børsen i plus 44 procent efter få minutters handel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste analytikere regnede med en flyvende start til Novo Nordisk IT (NNIT), og aktien ser ud til at leve op til forventningerne - og mere til. Efter få minutter handles den i 175 kroner per aktie, og det er betydeligt over analytikernes forveninger, selvom de også forudså, at prissætningen var lavt sat.

»Prissætningen på de 130 kr. er ikke særlig aggressiv. Jeg forudser, at kursen vil ende væsentligt højere og lande i et interval på mellem 145 kr. og 150 kr., når dagen er omme«, siger Michael Friis Jørgensen, aktieanalytiker hos Alm. Brand Markets.

Efter ti minutters handel var der solgt 1,3 millioner aktier i selskabet.

NNITs debut på Københavns Fondsbørs ser ud til at blive forrygende, og aktien kan lande langt højere end de 130 kroner, som den var prissat til. Det er blandt Novo Nordisk gode omdømme, der skal tilskrives en del af hypen, mener analytiker.

»Novo-navnet er stærkt og nærmest synonym med troværdighed og stabilitet. Derudover er dividendeaktier med vækst hotte i det nuværende lavrentemiljø. Det vil kunne presse prisen op,« siger Michael Friis Jørgensen.

Prisen var af nogen forudsagt til at lukke i 145-150, men med den stærke start, kan NNIT overraske de fleste med en endnu stærkere børsåbning.