Kinesisk e-handels gigant går på børsen - i USA

En kæmpe kinesisk handelsvirksomhed vil på børsen i USA. Virksomheden står til at blive vurderet højere end Facebook, der gik på børsen i 2012.

En kæmpe kinesisk handelsvirksomhed vil på børsen i USA. Virksomheden står til at blive vurderet højere end Facebook, der gik på børsen i 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEFF LEE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kinesiske e-handels-konglomerat Alibaba Group har besluttet at lade sig børsnotere i USA. Alibaba Group er Kinas største e-handelsvirksomhed og driver blandt andet TaoBao, der bedst kan beskrives som en kinesisk E-bay, og den populære B2C-platform Tmall. Det skriver Version2.dk

Ifølge Bloomberg vurderer investeringsbanker at virksomheden er omkring en billion kroner værd. Hvis den vurdering holder stik bliver Kinas største e-handelsvirksomhed med børsnoteringen til verdens næstmest værdifulde internetvirksomhed – kun overgået af Google.

Dermed er det lidt af et tab for børsen i Hong Kong. Grunden til at Alibaba Group går på børsen i USA er blandt andet, at man i Hong Kong har strammere regler omkring, hvordan og hvem, der må varetage udnævnelse af bestyrelsesmedlemmer, når en virksomhed bliver offentlig.

»Vi har besluttet at iværksætte en proces med at gå på børsen i USA. Det vil gøre os mere globale og øge virksomhedens gennemsigtighed«, lyder det i en udtalelse fra Alibaba Group.

Virksomheden tilføjer dog, at man ikke udelukker at sætte sine værdier på markedet i Kina i fremtiden, hvis vilkårene på et tidspunkt skulle blive mere attraktive.

Deltag i debatten på Version2.dk