Kinesisk app prissat til 53 milliarder dollar

Markedsværdien af kinesiske Meituan Dianping, som driver en app, der hjælper kinesiske forbrugerne med at bestille alt fra mad til hoteller, endte på hele 53 mia. dollar. Eller næsten 340 mia. danske kroner.

Meituan-Dianping - en kinesisk version af JustEast - går på børsen til en astronomisk værdi.  AFP PHOTO / GREG BAKER Fold sammen
Læs mere
Foto: GREG BAKER

Det er resultatet af, at selskabet tidligere torsdag gennemførte salg af aktier på børsen i Hongkong og rejste 4,2 mia. dollar i nye penge til selskabet, erfarer The Wall Street Journal.

Børsnoteringen er dermed en succes trods en svær periode, hvor noteringen af mobilproducenten Xiaomi i sommer skuffede, og efter at Hang Seng-indekset i Hongkong netop onsdag gik ind i et bjørnemarked med et fald på 20 pct. i forhold til toppen i januar.

Meituan har endnu ikke præsteret at levere overskud, men selskabets omsætning mere end fordoblede sidste år til mere end 5 mia. dollar.

I 2017 blev Meituan vurderet til 30 mia. dollar, da man foretog et privat aktiesalg. Væksten vidner om, at der trods usikkerhed er appetit hos investorerne på hurtigtvoksende teknologiselskaber.