Keops-chef: Rylberg verdens bedste offensive midtbanespiller

Karsten Poulsen siger, at Keops efter dagens styrkelse af direktionen nu kan mønstre en stærk startopstilling. Han betegner strategen Rylberg som verdens bedste offensive midtbanespiller. (Opdateret.)

Karsten Poulsen, der i dag fik ny titel i Keops som deputy CEO, viceadministrerende direktør, siger til Business.dk, at man med dagens organisationsrokade har fået skabt det hold, der skal bringe Keops fornyet vækst, når det næste halve års konsolidering er på plads.

Han tager fodbold-metaforerne i brug, når han over for Business.dk skal beskrive ledelsen i ejendomsudviklingsselskabet.

"Det der glæder mig som træner for det her team, er at jeg har fået de her dygtige folk ombord. Karina Deacon på IR og Michael Rosenvold som finansdirektør. Og så havde Keops rigtig dygtige folk i forvejen. Vi har så Eric (Rylberg Red.) som offensiv midtbanespiller, og som træner kan jeg glæde mig over, at jeg dermed har verdens bedst på den position. Sammen med de andre angribere i koncernen mener jeg, at vi nu har et komplet hold. Det glæder jeg mig over," siger Karsten Poulsen.

Sammenligningen med Eric Rylberg som offensiv midtbanespiller hænger nok sammen med en tidligere ISS-chefs position i Keops som ansvarlig for den fremtidige strategi. På samme måde er en offensiv midtbanespiller i fodbold også den strateg, der skal åbne modstandernes forsvar.

I en meddelelse til Børsen har Keops i dag fortalt om en udvidelse af direktionen med Karsten Poulsen og den nytiltrådte finansdirektør Michael Rosenvold.

"Udvidelsen af direktionen er en konsekvens af, at Keops er vokset meget. Så Ole Vagner og bestyrelsen har vurderet, at der skulle nye folk ind," siger Karsten Poulsen til Business.dk.

Hvorfor skulle der det?

"Ole mente tidligere, at der var, efter hans vurdering, et hul i det svenske ejendomsmarked - han mente simpelthen at priserne var for lave. Så han købte ejendomme for op mod 20 mia. kr. Siden hen har han så erkendt, at så kraftig en ekspansion i virksomheden betyder, at man må styrke infrastrukturen. Den styrkede infrastruktur startede så med min ansættelse og nu er der så i dag kommet endelig klarhed om, at direktionen er styrket," siger Karsten Poulsen.

Hvad er det konkrete problem, hvis en virksomhed vokser hurtigt uden at få styr på infrastrukturen under vejs?

"Der har været et hul i organisationen i forhold til en meget høj vækst på meget kort tid. Der har været et pres på organisationen for at følge med. Så vi har haft en økonomifunktion, der har ligget ned i arbejdspres for at følge med fordi man har købt så meget ind. Det pres det medførte på økonomirapporteringen, det har været enormt. Nu holder vi igen, fordi vi skal have tilpasset infrastrukturen - inden vi kommer over på vækstsporet igen," siger Karsten Poulsen.

Han forklarer, at når man ikke har infrastrukturen på plads i en vækstfase, så løber man den risici, at man ikke kan holde de tidsplaner på det arbejde, der skal udføres.

"Og kommer du bagud der, så ender det med at du ikke kan have en tilstrækkelig styring. Der er vi ikke nået til, for der er god styring i dag. Men vi skal sikre os, at vi ikke overforivrer os og løber unødvendig risiko," siger Karsten Poulsen.