Finansradio: USAs beskæftigelse overrasker

Nordea nedjusterer Søndagsavisen, Vestas-konkurrenten Siemens får en ny kæmpebøde, og så boomer markedet for luksusvarer.

Den amerikanske beskæftigelse uden for landbrugssektoren viste i september en vækst på 110.000 personer, hvilket var over markedets skøn på 100.000. Samtidig blev juli og august måneds tal revideret op med i alt 118.000 personer.

Ny kæmpebøde
Blot et halvt år efter, at Siemens blev idømt en bøde på 300 mio. kr. for bestikkelse, skal den tyske koncern hoste op med 1,5 mia. kr.i endnu en sag om odiøse pengeoverførsler. Flere sager venter, skriver Nyhedsbrevet Ingeniøren. Udover gigantbøden har Siemens også vrøvl med de tyske skattemyndigheder.

Nedjusterer Søndagsavisen
Søndagsavisen kom i går efter markedets lukning med en markant nedjustering af 2007-resultatet. Selskabet forudser et resultat før skat på 20-40 mio. kr., hvilket er en nedjustering på 80 mio. kr. Nedjusteringen skyldes, at selskabets distributionsforretning er under hårdt pres fra Post Danmark. Desuden har selskabet haft et skuffende salg af annoncer.

Markedet for luksusvarer boomer
Væksten i salget af luksusmærkevarer vil blive fordoblet over hele verden i løbet af de næste fem år. I 2012 vil markedet være på 450 mia. USD, trukket op af efterspørgsel i Kina og Indien. Det spår det britiske analysefirma Verdict Research, der er eksperter i analyser af detailhandlen, ifølge Berlingske Business.

Hør finansradio her

Finansradio er leveret af Netposten.dk