Dow Jones kravlede til endnu en rekord

De amerikanske aktiemarkeder startede tirsdagens handel i forsigtige plusser. Forsigtigheden fortsatte dagen igennem, og i takt med at blandede regnskabsresultater og tvivlsomme nøgletal ramte markedet, blev usikkerheden om retningen udtalt.

Dow Jones Industrial Average sluttede tirsdag med en stigning på 0,2 pct. til rekorden 15.567,74. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Burton
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

S&P 500 sluttede dagens med et lille minus, mens Dow Jones lukkede med en mindre stigning, der dog var stor nok til at sende det industritunge indeks i rekord. Apple fremlagde et overraskende godt regnskab, men det blev først offentliggjort efter lukketid og fik derfor ikke indvirkning på kursudviklingen.

Dow Jones Industrial Average sluttede tirsdag med en stigning på 0,2 pct. til rekorden 15.567,74, mens det bredere S&P 500-indeks faldt 0,2 pct. og lukkede i 1692,39. Samtidig droppede teknologiaktierne i Nasdaq-indekset nok engang, og indekset blev sendt ned med 0,6 pct. til 3579,27.

Futures på de amerikanske aktieindeks Dow Jones Industrial Average og S&P 500 handles onsdag morgen med marginale stigninger i Asien. Nasdaq-futuren stiger til gengæld 0,5 pct. efter det overraskende gode regnskab fra Apple sent tirsdag aften.

Efter en hæderlig starte på dagen falmede markedets momentum, efter at juni-indekset for fremstillingsaktiviteten fra Federal Reserve Bank i Richmond viste et fald på 11 point. Samtidig kunne de amerikanske huspriser ikke leve op til økonomernes forventninger. Husprisindekset for maj steg med 0,7 pct. i forhold til måneden før, men analytikerne havde sat næsen op efter en stigning på 0,8 pct. ifølge Bloomberg News.

Regnskabssæsonen er ved at komme op i omdrejninger, og de enkelte selskabers udvikling står i første række for investorerne.

- Markedet fokuserer på den individuelle fundamentale udvikling. Hvad, vi ser, er, at indtjeningen er temmelig uimponerende, mens overskuddene synes at være en smule bedre end væksten i omsætningen, siger aktiechef Hank Herrmann fra Waddell & Reed Investment Management Co i Kansas til Bloomberg News.

Industrikemivirksomheden Dupont kom en anelse bede gennem andet kvartal, end analytikerne havde spået. Men forventningerne til den resterende del af året skuffede, og aktien lukkede med et minus på 0,1 pct. Det gjaldt også aktien i transportselskabet UPS, der klarede sig en anelse dårligere end ventet i andet kvartal.

Streamingtjenesten Netflix og Texas Instruments skulle til eksamen efter mandagens sene regnskaber. Sidstnævnte fik investorernes klap på skulderen med en stigning på 4 pct., mens Netflix' skuffende data udløste et kursfald på 4,5 pct.

Efter lukketid tirsdag sendte børsdarlingen Apple sit regnskab på gaden. Teknologigiganten overraskede analytikerne med en indtjening på 7,47 dollar per aktie mod de ventede 7,30 dollar. Det gav et kurshop på 3,9 pct. til godt 435 dollar i eftermarkedet.