Don Ø: Engelske klubber er alt for dyre

En række engelske klubber har fået nye ejere de seneste par år. Men hvorfor køber Flemming Østergaard ikke en klub i England, hvor potentialet er så stort, men hvor dårlig ledelse mange steder er skyld i de gigantiske underskud?

Bestyrelsesformand Flemming Østergaard understreger, at han ikke har opgivet at få Parken Sport & Entertainent ud på den globale scene. På hjemlig grund tjener virksomheden pænt mange penge - hvorfor så ikke overføre konceptet til udlandet. Eksempelvis ved at købe en Premier League-klub og bygge den op efter de samme principper som F.C. København?

"Problemet med klubberne i Premier League er, at de er utrolig højt prisfastsat, selvom mange af dem kører med meget store underskud. Mange udlændinge har købt Premier Legaue-klubber de seneste år og de kan åbenbart godt tåle at køre med underskud i deres forretningsmodel. Så store tab vil vi ikke acceptere, men jeg kan jo ikke blande mig i, hvordan andre gør det,” siger Flemming Østergaard.

”Men jeg vil da aldrig udelukke, at vi kunne være interesseret i at købe en stor klub i udlandet, eksempelvis England, men prisen skal være i orden. De engelske klubber sælges jo ikke på deres regnskaber men på deres tv-indtægter,” siger Flemming Østergaard.