Danske virksomheder flygter fra børsen

Det kniber med at finde nye børskandidater, mens en lang række virksomheder gør klar til at forlade den danske børs.

Netop nu arbejder selskaber som Auriga, Mols-Linien og tøjfirmaet Stylepit på at blive afnoteret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske fondsbørs er kommet på en ufrivillig slankekur, skriver Jyllands-Posten.

Mens en lang række virksomheder gør klar til at forlade den danske børs, kniber det samtidig med at finde nye børskandidater.

Netop nu arbejder selskaber som Auriga, Mols-Linien og tøjfirmaet Stylepit på at blive afnoteret, dvs. fjernet fra fondsbørsen, ligesom en stribe andre virksomheder som Bang & Olufsen er i søgelyset hos udenlandske opkøbere, der med al sandsynlighed vil fjerne selskaberne fra børsen, hvis de får held til at overtage aktiemajoriteten.

Officielt har kun energikæmpen Dong meldt ud, at man vil børsnoteres i 2016.

»Især for de private investorer er det et problem, at vi herhjemme ikke har et reelt marked uden for de største virksomheder i C20-indekset. I Sverige har man et levende marked både blandt de store og små selskaber. Investorer og analysehuse også bruger tid på de mindre virksomheder. Det mangler vi herhjemme,« siger formand i Dansk Aktionærforening Niels Mengel til Jyllands-Posten.

Hos Københavns Fondsbørs erkender noteringschef Carsten Borring, at mange selskaber er på vej væk, men han hæfter sig ved, at man fra politisk side ser på mulighederne for at optimere børsmarkedet.