Forårs­notering af DONG er mulig

At der allerede er valgt emissionsbanker til børsnoteringen sætter gang i spekulationerne om, hvorvidt DONG kan være på børsen inden sommer.

Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Seks banker har fået den prestigefyldte opgave at børsnotere DONG Energy, og dermed kan bestyrelsesformand Thomas Thune Andersen sætte endnu et flueben på sin dosmerseddel. Næste punkt på dagsordnen bliver formentlig udarbejdelsen af DONGs prospekt: Den dybdegående gennemgang, der skal præsentere energiselskabet for investorerne.

DONG har lovet at være på børsen om senest 15 måneder, og med konsortiet af banker på plads må Finansministeriet, Goldman Sachs og de andre aktionærer siges at være godt på vej. Ingen regner i hvert fald med, at DONG ender med at nærme sig sin egen bagkant i marts 2017.

»Slutningen af maj eller begyndelsen af juni vil være mit bedste bud. Måske lige på den anden side af sommerferien. DONGs børsnoteringsproces er lagt på skinner, så det er bare et spørgsmål om, at markedsbetingelserne skal være der,« siger senioranalytiker hos Sydbank Jacob Pedersen.

Efteråret tippes op

I DONGs hovedkontor, har man siden 2004 vidst, at børsnoteringsdagen ville komme. Chefen for vindmølledivisionen, Samuel Leupold, og DONGs finansdirektør, Marianne Wiinholt, har begge over for Berlingske givet udtryk for, at deres afdelinger er så godt som klar til at gå på børsen. Kilder, som Berlingske har været i kontakt med, vurderer endvidere, at en notering inden den investordøde sommerferie bestemt er muligt.

Jyske Banks erfarne DONG-analytiker, Jens Houe Thomsen, tror dog ikke, at Thomas Thune Andersen & Co. handler helt så hurtigt. I horisonten ligger nemlig stadig den strategiske gennemgang af DONGs olie- og gasaktiviteter samt et milliardstort søgsmål i form af de såkaldte Elsam-sager.

»Vil man have en børsnotering samtidigt med, at man procederer den? Jeg tror hellere, man vil om på den anden side. I andet halvår af 2016 har man afklaret nogle af de spørgsmål, så jeg vil gætte på, at det er, hvad man sigter efter,« siger han.

I rådgivningsvirksomheden Audon kan partner Frederik Aakard godt se for sig, at DONG besøger investorer efter selskabets årsregnskab, der typisk kommer i februar, men det er ikke ensbetydende med, at børsnoteringen sker før sommerferien.

»Jeg tror simpelthen ikke, at man kan nå det. Jeg tror ikke, at man vil haste det igennem, så mit bud er, at DONG venter til andet halvår,« siger Frederik Aakard.

Tiden må vise, hvor længe aktionærerne bag DONG vil vente, men hvis historien spiller nogen som helst rolle, klør fingeren måske en smule. DONGs første børsnoteringsforsøg blev nemlig afbrudt i ellevet time på grund af finanskrisen.