Banksektoren er fortsat guldrandet

Der er optimisme før de kommende bankregnskaber og udsigt til vækst på både indlån og udlån. I horisonten truer dog faldende boligpriser og stadig hårdere konkurrence.

Det ser lyst ud, før de store bankers sæson for halvårsregnskaber skydes i gang i denne uge. Ifølge Jyllands-Posten forventer flere analytikere stigninger i både indlån og udlån, ligesom den stærke danske økonomi med lav arbejdsløshed minimerer tab på lån.

Sæsonen bliver startet af de store svenske banker som Nordea, Handelsbanken og SEB, og analytikerne forventer gode resultater:

”Vi regner med forholdsvis pæne regnskaber fra den finansielle sektor. Der er dog en tendens til lavere udlåns-vækst på sigt, ligesom afmatningen på boligmarkedet kan sætte sit præg på indtægtssiden,” siger aktieanalysechef i Sydbank, Bjørn Schwarz, til Jyllands-Posten:

”Omvendt kan man opleve en bedre rentemarginal på grund af den stigende rente.”

Nordea fokuserer især på indtjeningen i forhold til omkostningerne, hvor banken i forvejen er i verdensklasse med en overskudsgrad på 23 pct., hvilket giver en 13. plads på Forbes 500-listen. Nordeas eget mål er tre til fire pct. højere vækst i indtjening - en målsætning, der dog kan være under pres fra den øgede konkurrence ifølge Bjørn Shwarz.

En af konkurrenterne er Danske Bank, der er i gang med den offensive 24/7 strategi, hvor imaget i forhold til gebyrer skal pudses af. Flere analytikere har positive forventninger til Danske Bank aktien, der forventes at stige med mindst ti pct.

Kilde: Jyllands-Posten