APM Terminals fordoblede resultat

APM Terminals havde en mængdemæssig fremgang på 17 pct. i første halvår eller 7 pct. point mere end den generelle markedsvækst. Det fremgår af A.P. Møller-Mærsks halvårsregnskab.

I Nordamerika var den mængdemæssige udvikling negativt påvirket af Maersk Lines fokus på indtjening, hvilket resulterede i lavere mængder. Til gengæld ver der en gennemsnitlig større vækst en markedets i de øvrige terminaler.

Omsætningen steg 26 pct. til 1195 mio. dollar fra 949 mio. dollar, og resultat før af- og nedskrivninger m.v. (EBITDA) løb op i 208 mio. dollar mod 144 mio. dollar i samme periode året før. Serlve overskuddet blev på 51 mio. dollar mod 25 mio. dollar sidste år.

Halvåret bød på fortsat ekspansionen gennem nyetablering af containerterminaler samt videreudvikling af eksisterende, fremgår det.

I perioden fik APM Terminals rettigheden til at udvikle og operere containerterminalen Dachan Phase 2 i Shenzhen (Kina) og Teconvi terminalen i Itajai i Brasilien blev overtaget helt. Samtidig øgedes ejerandelen i SAGT, Colombo i Sri Lanka til 26 pct., og operationen af containerterminalen i Tema (Ghana) blev overtaget. Den kommencielle drift af LCMT containerterminalen i Laem Chabang i Thailand blev startet, og containerterminalerne i Tanger i Marokko, i Xiamen og Tianjin i Kina påbegyndte håndtering af de første skibe.

APM Terminals afhændede samtidig PNCT terminalen i Newark i USA og Antwerp Gateway Terminal i Belgien. Afhændelserne har ikke haft "nævneværdig regnskabsmæssig effekt", noterer APM Terminals.

(RB-Børsen)