Aktier: Wall Street er med på den grønne bølge fra handelsstart

De amerikanske aktiemarkeder lægger sig som ventet i slipstrømmen efter den positive stemning blandt deres europæiske kolleger og åbner tirsdag eftermiddag med plusser i Wall Street og Nasdaq-børsen efter en lang amerikansk weekend med fejring af "presidents day" mandag.

De tre toneangivende aktieindeks, det brede S&P 500, teknologiindekset Nasdaq og Dow Jones-indekset, der omfatter de tunge aktier åbner med stigninger på 0,3 pct.

Umiddelbart før åbningen har fastfoodkæden Restaurant Brands International, der står bag Burger King, ifølge Bloomberg News oplyst, at den køber fastfoodkæden Popeyes Louisiana Kitchen for 1,8 mia. dollar, godt 12,6 mia. kr.

Prisen på 79 dollar per aktie for Popeyes Louisiana Kitchen, der blandt andet sælger friturestegt kylling, svarer til en præmie på godt 19 pct. for aktionærerne.

Opkøbet belønnes med et kursløft på 5,6 pct. for Restaurant Brands, mens Popeye-aktien stiger 18,7 pct. fra handelsstart.

Tidligere tirsdag kom tre detailgiganter med positive regnskaber.

Varehuskæden Wal-Mart kom ud af det sidste kvartal af 2016/17 med en indtjening per aktie på 1,30 dollar, og det var en smule over det ventede på 1,29 dollar ifølge Bloomberg News.

Samtidig steg detailkædens onlinesalg for tredje kvartal i træk, og dermed går koncernen i den retning, der er planlagt. Wal-Marts aktie stiger 4,1 pct. kort efter åbningen.

Også stormagasinkæden Macy's overrasker positivt med regnskabet for fjerde kvartal. I de sidste tre måneder af 2016 nåede Macy's en justeret indtjening per aktie på 2,02 dollar, hvilket var et stykke over analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News på 1,96 dollar.

Det sammenlignelige salg viste en tilbagegang på 2,1 pct., mens analytikerne her havde estimeret et fald på 2,2 pct. Aktien stiger 2,7 pct. fra handelsstart.

Byggemarkedskæde Home Depot rundede fjerde kvartal bedre end ventet af på både top- og bundlinje. Det sammenlignelige salg i steg 5,8 pct. i fjerde kvartal, hvilket var markant bedre end analytikernes prognose på 3,5 pct.

På bundlinjen landede resultatet per aktie på 1,44 dollar, hvilket var et stykke bedre end analytikernes forventning på 1,33 dollar. Aktien ligger 2,1 pct. højere efter de første handler.

Ifølge Bloomberg News har de amerikanske selskaber, der indtil nu har offentliggjort regnskaber i denne sæson, øget det kvartalsvise overskud med 5,7 pct. i forhold til samme kvartal året før.

Kort efter åbningen har aktiehandlerne fået friske tal for forventningerne blandt de amerikanske indkøbschefer, PMI-indekset, for februar, som faldt til 54,3 for fremstillingsindustrien og til 53,9 for servicesektoren.

Ifølge Blomberg News var der ventet et PMI for fremstillingsindustrien på 55,3 og på 55,8 for servicesektoren.

/ritzau/FINANS