Aktier: Vestas som bundprop i nyhedsmættet eliteindeks

Vestas tager prisen som den mest faldende aktie i C20 Cap torsdag middag, efter at vindmølleselskabet er kommet med regnskab for andet kvartal 2017.

Lige efter følger ejendomsservicegiganten ISS, mens GN Store Nord indtager toppen, da regnskaberne fra de to selskaber peger i hver deres retning.

Samlet falder eliteindekset torsdag middag med 0,6 pct. til 1159,23, hvilket er billedet i Europa generelt, efter at referatet fra det seneste møde i Federal Reserves pengepolitiske komité fra onsdag aften har fået muligheden for en forestående reduktion af Feds balance og højere renter til at blusse op igen.

Herhjemme er der blandt selskaberne fokus på eksempelvis GN Store Nord.

- GN Store Nord landede i andet kvartal tæt på vores estimat, men lidt bedre end markedet generelt regnede med. Det er især særligt headset-divisionen Audio, der klarede sig godt. Og kursstigningen viser, at markedet er godt tilfreds, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til Ritzau Finans.

GN Group realiserede en omsætning på 2393 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 386 mio. kr. i andet kvartal. Til sammenligning ventede analytikerne ifølge Ritzau Estimates en omsætning på 2359 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 378 mio. kr. GN-aktien ligger helt i top med et plus på 5,6 pct. til 199,30 kr.

VESTAS OG ISS HÅND I HÅND I BUNDEN

I den anden ende af eliteindekset ligger Vestas med et drop på 7,2 pct. til 577,50 kr. Og lige efter følger ISS, hvor aktiekursen falder med 6,8 pct. til 242,90 kr.

- Man kan sige, at Vestas' regnskab ved første gennemlæsning umiddelbart så noget svagt ud. Men dykker man lidt ned i tallene, er ordreindtaget faktisk 5 pct. højere end forventningerne, og jeg mener ikke, at aktien burde falde så meget, som den gør, lyder det fra Mads Zink.

Vestas' omsætning faldt til 2206 mio. euro fra 2557 mio. euro i samme kvartal sidste år. Analytikerne havde ifølge Ritzau Estimates ventet et meget mindre dyk til 2429 mio. euro. Resultatet før skat faldt til 247 mio. euro fra 372 mio. euro, og det var ligeledes en skuffelse.

ISS leverede en nedjustering af den organiske vækst til 1,5-2,5 pct. mod tidligere 1,5-3,5 pct. Og det er under det, som analytikerne forud for regnskabet havde ventet. De havde sat næsen op efter en organisk vækst for hele året på 2,9 pct.

- Reaktionen er, at markedet er skuffet over nedjusteringen, selv om det lidt er en overreaktion, vurderer Danske Banks chefhandler.

NOVO I PLUS

Til trods for de mange regnskabsaktuelle selskaber har Mads Zink også fokus på Novo Nordisk. Årsagen er, at medicinalselskabet med nye data har fået bedre muligheder for at slå igen mod konkurrenten Eli Lilly, der i de seneste år har taget markedsandele i en lukrativ niche på diabetesmarkedet, hvor man kun skal tage medicin én gang om ugen i stedet for dagligt.

Data fra fase 3-studiet Sustain 7, der sammenligner Novos GLP-1-middel Semaglutid med det konkurrerende middel Trulicity fra Eli Lilly, viser, at Semaglutid er bedre til at kontrollere langtidsblodsukkeret, ligesom Semaglutid også giver større vægttab.

- Det er faktisk dagens vigtigste nyhed. Data er noget bedre end det, vi havde ventet. Og det er virkelig vigtigt for Novo, siger Mads Zink.

Novo Nordisk venter at kunne sende Semaglutid på markedet i 2018, hvis alt går vel, og medinalselskabets aktie stiger med 2,9 pct. til 294,20 kr.

NETS STIGER TRODS SKUFFENDE REGNSKAB

Da markedet åbnede torsdag morgen, fik Nets' regnskab en kølig modtagelse med tilhørende aktiefald. Men torsdag middag stiger aktien med 2,3 pct. til 149,20 kr.

- Der er nok mindre fokus på regnskabet for andet kvartal, da det, der sætter aktiekursen, er den overtagelsesstory, der kører lige nu. Det er derfor, at aktien stiger, siger Danske Banks chefhandler.

Nets kom ud af andet kvartal med en omsætning på 1919 mio. kr., mens resultatet før skat endte på 354 mio. kr. Analytikerne havde ifølge en prognose fra Ritzau Estimates forventet en omsætning på 1958 mio. kr. og et overskud før skat på 373 mio. kr.

NKT-aktien stiger med 2,6 pct. til 566 kr. Selskabet fastholder forventningerne til helåret for de tre forretningsområder NKT (tidligere cables), NKT Photonics og Nilfisk.

Kabelforretningen NKT havde fremgang i andet kvartal og landede et operationelt driftsresultat, EBITDA, på 42,9 mio. euro mod 21,5 mio. euro i samme periode sidste år.

Og så er der både plusser til DFDS og Skjern Bank efter nye regnskaber, mens rederiet Nordens regnskab får en køligere modtagelse.

/ritzau/FINANS