Aktier: Tokyo går mod den generelt negative trend

Der er stigende aktiekurser på børsen i Tokyo onsdag morgen, mens mange af de andre fjernøstlige aktiemarkeder ligger med vigende kurser.

Foto: KAZUHIRO NOGI

Investorerne ser med spænding frem til ugens møde mellem USA's præsident, Donald Trump, og Japans premierminister, Shinzo Abe, ikke mindst på grund af eventuelle bemærkninger om valuta-forhold eller Japans pengepolitik, selv om det er handels- og forsvarsområdet, der sandsynligvis vil være hovedformålet med mødet.

- Det japanske marked har været følsomt over for dollar-yen-bevægelser, og det gælder i endnu højere grad siden begyndelsen af året. Samlet set vil investorernes risikoaverse holdning sandsynligvis fortsætte på grund af den politiske og økonomiske usikkerhed i USA og Europa, vurderer handelschef Yoshihiro Okumura fra Chibagin Asset Management til Reuters

På Tokyo-børsen er det netop en svækkelse af yen, der støtter op om det positive marked. Nikkei-indekset og det bredere Topix-indeks stiger begge 0,2 pct.

Modsat ser de kinesiske investorer mere negativt på udviklingen. Det er på trods af stigninger i ejendomssektoren og auto-segmentet, der bliver mere end neutraliseret af fald i energiselskaberne.

Shanghai Composite og CSI 300-indekset falder begge 0,3 pct., mens børsen i Hongkong handles med et minus på 0,1 pct.

Den amerikanske S&P-aktiefuture ligger med fald på op mod 0,1 pct. onsdag morgen.