Aktier: Stille åbning efterlader rampelyset til Unibrew

Roen er så småt begyndt at sænke sig over det danske aktiemarked efter den seneste tids store regnskaber, og det efterlader plads i rampelyset til selskaber som Royal Unibrew, der har været på banen med sit seneste kvartalsregnskab.

Royal Unibrew - Faxe Bryggeri Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Overordnet ser det danske aktiemarked torsdag morgen ud til at åbne tæt på onsdagens lukkeniveau. Hen over natten er der ikke sket de store bevægelser på børsen i USA, og torsdag bliver der ikke handlet i både USA og Japan på grund af helligdage.

Onsdag lukkede det danske C20 Cap-indeks 0,02 pct. lavere til 1121,30. Det var fjerde handelsdag i streg med fald for indekset.

»Aktiemarkederne vendte generelt set pilen nedad onsdag grundet et noget overraskende tilbagefald i det varige forbrug i USA efter tre måneder med tiltagende fremgang.«

»De mere cykliske og industrielle indeks som for eksempel det tyske Dax og det amerikanske Dow Jones Industrial average førte an i kursfaldene sammen med finansaktier grundet gårsdagens store rentefald.«

»Gårsdagens kursfald skal dog ses i lyset af en relativt lille omsætning i markederne op til thanksgiving-ferien. Det betyder, at markedet kan svinge lidt mere end ellers,« skriver chefstrateg Philip Jagd fra Nordea i en kommentar.

Torsdag vil der blandt de danske selskaber være fokus på blandt andet Royal Unibrew, som onsdag aften præsenterede regnskab for tredje kvartal, hvor bryggeriet ifølge Bloomberg News leverede bedre end ventet på driftsindtjeningen, men omvendt skuffede på omsætningen.

For helåret fastholder Royal Unibrew forventningerne til hele året om et driftsresultat på mellem 1030 og 1080 mio. kr. samt en omsætning på mellem 6250 og 6350 mio. kr. Onsdag lukkede aktien 0,1 pct. lavere til 352,50 kr.

Blandt C20-selskaberne har Vestas, hvis aktie lukkede 0,2 pct. lavere til 385,70 kr., fået skåret 100 kr. af sit kursmål af HSBC. Den britiske storbank har nu et kursmål på 360 kr. for aktien mod tidligere 460 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg News. HSBC gentager sin hold-anbefaling.

Tilbage blandt sidepapirerne kommer både Jeudan og Newcap torsdag med regnskaber. Onsdag lukkede Jeudan 0,1 pct. højere til 715,50 kr., mens Newcap endte uændret til 1,98 kr.