Aktier: Køkkenkoncern får børsdebut i ventet positivt marked

Foto: Iris Fold sammen
Læs mere

Køkkenkoncernen TCM Group, der blandt andet ejer brands som Svane Køkkenet og Tvis Køkkener, får fredag sin debut på den københavnske fondsbørs.

Det kan tiltrække investorernes opmærksomhed i et marked, der ellers ikke byder på større nyheder.

De danske handlere har ikke nyt at handle på fra USA, hvor markederne torsdag var lukkede på grund af fejringen af thanksgiving. Fra morgenstunden stiger de amerikanske futures en spids, og det samme gør den tyske DAX-future.

Aktiemarkederne i Europa ser dermed ud til at indlede fredagen med en forsigtigt positiv stemning oven på en blandet uge. Herhjemme er C20 Cap-indekset faldet fem handelsdage i træk.

Den københavnske børs får et nyt værdipapir i dag i form af køkkenkoncernen TCM Group. Aktierne i køkkenproducenten er prissat til 98 kr. stykket, og selskabet får dermed en markedsværdi på 980 mio. kr.

Der er tale om et salg af 7 mio. eksisterende aktier fra majoritetsaktionæren, Innovator International, der ejes af IK Investment Partners. Provenuet går derfor også til sælger af aktierne.

Efter salget vil Innovator International eje 22,48 pct. af aktierne i TCM Group. Hvis overallokeringsretten udnyttes, vil den andel falde til 11,98 pct.

VESTAS FALDT FOR FEMTE DAG

I C20 kan der igen komme fokus på Vestas, der også torsdag var presset på børsen. Vindmølleproducentens aktie er faldet fem dage i træk, og set over hele november er aktien dykket med mere end en tredje del.

Vindmølleproducenten har i november advaret om stigende konkurrence og prispres på markedet, og der har samtidig været usikkerhed om fremtiden for den amerikanske støtteordning PTC, som er en del af de nuværende skatteforhandlinger i USA.

Torsdag dykkede Vestas-aktien 3,3 pct. lavere i 373 kr.

ÆNDRINGER TIL NKT OG SCHOUW

NKT kan også komme under investorernes lup, efter at den amerikanske investeringsbank JPMorgan har optaget aktien i dækningsuniverset.

Bankens analytikere vurderer, at den danske kabelaktie er moden til anbefalingen "overvægt" og et kursmål på 345 kr., nu hvor den er skilt ud som et separat selskab uden rengøringsmaskinedivisionen Nilfisk.

Aktien lukkede torsdag 0,3 pct. højere i 275,30 kr.

Schouw & Co., der torsdag faldt 0,2 pct. til 585,50 kr., får hævet sin anbefaling af norske Fearnleys til "køb", mens kursmålet til gengæld sænkes til 700 kr. fra 755 kr., fremgår det af data fra Bloomberg.

Schouw-aktien er faldet 14 pct. på de seneste tre måneder.

FC København, der er ejet af Parken Sport & Entertainment, tabte torsdag aften til Lokomotiv Moskva og mistede dermed et skridt i kampen om videre kvalifikation i Europa League-turneringen. Kravet er nu en sejr over FC Sheriff i sidste runde.

Parken-aktien var torsdag uændret i 73 kr.

/ritzau/FINANS