Aktier: Som ventet små fald fra start på Wall Street

Rekordniveauet i S&P 500 torsdag kunne som ventet ikke holde, da de amerikanske aktiehandlere gik i gang fredag.

Ti minutter efter åbningen fredag er der små fald i aktierne. Dow Jones-indekset falder med 0,04 pct., S&P 500 falder med 0,2 pct., og Nasdaq-indekset falder med 0,01 pct.

Før åbningen har der været regnskaber fra Campbell Soup, Foot Locker og Deere.

Deere, der blandt andet fremstiller traktorer og andre landbrugsmaskiner, leverede regnskab og ligger med en stigning på 4,3 pct. i 93,20 dollar.

Deere overraskede analytikerne markant i selskabets andet kvartal ved at have haft mindre tilbagegang, end der på forhånd var ventet.

Deere kom ud af andet kvartal af regnskabsåret 2014/2015 med en indtjening per aktie på 2,03 dollar, hvilket var markant over forventningen i markedet, der lød på en indtjening på 1,56 dollar per aktie ifølge estimater fra Bloomberg News.

I hele tal lyder endte bundlinjen på et overskud på 690,5 mio. dollar, hvilket var en tilbagegang fra samme periode året før, hvor selskabet tjente 981 mio. dollar.

Der var også en positiv overraskelse på Deeres toplinje, der i kvartalet lød på 8,2 mia. dollar, hvilket godt nok var en tilbagegang fra 9,9 mia. dollar i samme periode året før, men dog 650 mio. dollar højere, end analytikerne havde ventet.

Campbell Soup leverede også bedre end ventet og belønnes med en stigning på 1,8 pct. til 47,78 dollar.

Sportsudstyrsgiganten Foot Locker, der har 3419 butikker på verdensplan, kom også ud bedre end ventet og stiger 1,1 pct. til 64,7 dollar.

Mandag holder det amerikanske marked lukket grundet Memorial Day, hvor amerikanerne fejrer sine faldne i landets krige.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk