Aktier: Schweizisk overraskelse dæmper optimismen på Wall Street

Også i USA mærkes effekten af den overraskende schweiziske beslutning om at opgive tæmningen af schweizerfrancens styrke over for euro. Udviklingen har bremset noget af den fremgang, der ellers var udsigt til.

Læs mere
Fold sammen

Op til torsdagens åbning af de amerikanske aktiemarkeder peger handlen med futures mod åbning med nølende stigning på 0,2 pct. for det brede S&P 500-indeks, neutral åbning for teknologiindekset Nasdaq og på 0,1 pct. for de tunge aktier i Dow Jones-indekset.

Inden den schweiziske beslutning blev offentliggjort pegede de tre indeks-futures mod stigninger fra start. For S&P's vedkommende på 1 pct. ifølge Bloomberg News.

Blandt torsdagens selskabsspecifikke nyheder er regnskaber fra storbankerne Bank of America, Citigroup og for olieservice-selskabet Schlumberger.

Bank of America har for fjerde kvartal rapporteret et nettooverskud på 3,05 mia. dollar ifølge Bloomberg News. I samme periode sidste år var overskuddet på 3,44 mia. dollar. Bankaktien ligger 2 pct. lavere i formarkedet.

For Citigroup giver forventningerne anledning til etfald på 0,6 pct. i formarkedet. Og for Schlumberger er der tale om et fald på 0,4 pct. i formarkedet.

Blackberrys aktie falder 14,5 pct. før handelsstart, efter at Smartphone-producenten har afvist forlydender om forhandlinger med giganten Samsung om en overtagelse af Blackberry. Onsdag gav forlydenderne hos Reuters anledning til et positivt kursryk på 30 pct.