Aktier: Overspringsdag med begrænsede bevægelser

Mandag blev en overspringsdag på Wall Street. Interessen var borte efter fredagens sløje arbejdsmarkedsrapport, og uden nye økonomiske indikationer var det råvaremarkedet og renteudviklingen, der viste vejen for aktierne.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset sluttede mandag med et plus på under 0,1 pct. i 2058,69. De tunge aktier i Dow Jones faldt derimod 0,2 pct. til 17.705,91, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset lukkede med en stigning på 0,3 pct. til 4750,21.

Tirsdag morgen ligger de amerikanske aktiefutures med stigninger på 0,1-0,2 pct.

JOBRAPPORT AFSKRIVER RENTEHOP I JUNI

Fredagens jobrapport har fået analytikerne til at afskrive en amerikansk renteforhøjelse i juni. Og først i december anses muligheden for en renteforhøjelse som fifty-fifty.

- Efter fredagens jobdata, vil Federal Reserve sandsynligvis afholde sig fra at hæve renten i juni, så risikoen er væk. Statistikken for detailsalget senere i denne uge vil give markedet indikation om tilstanden af økonomien, siger analytiker Jasper Lawler fra CMC Markets i London til Bloomberg News.

SLØJE KINATAL TRAK NED

Eneste indikator var endnu et sæt sløje eksportdata fra Kina i weekenden. De tyngede især råvare- og energisektorerne, der da også lå i bund blandt undergrupperne i S&P.

Der var dog ligelig fordeling med fem grupper med stigning og fem med fald.

I top lå medicinalbranchen med blandt andet medicinalselskabet Allergan, der op til åbningen fremlagde positive forsøgsresultater. Og med gode månedsdata for recept-salget blev Allergan-aktien sendt 7 pct. højere.

I oliesektoren var det Saudi-Arabiens pensionering af landets olieminister Ali al-Naimi efter 20 år på posten, der optog markedsdeltagerne. Den ny minister, Khalid Al-Falih, er tilhænger af strategien med at forsvare markedsandele på bekostning af prisen, og det fik oliemarkedet til at skride. Chevron faldt 1,5 pct.

LENDING CLUB RAMT AF SKANDALE

En af dagens helt store tabere var Lending Club, der styrtdykkede 35 pct. i kølvandet af topchef og bestyrelsesformand Renaud LaPlanches fratrædelse. LaPlanche river to andre ledende medarbejdere med sig i faldet, der skyldes en intern undersøgelse, som har afsløret "uacceptable uklarheder" i kanaliseringen af store mængder kapital mellem opsparere og låntagere.

REGNSKABSSÆSON VED AT SLUTTE

Den amerikanske regnskabssæson lakker mod enden. Tirsdag er det nyt fra Walt Disney og fra detailsbranchen er der kvartalsdata fra den problemramte stormagasinkæde Macy's.

Disney-aktien faldt 0,2 pct., mens Macy's aktie modsat klarede sig med et tab på 0,2 pct.

Efter børstid kom den månedlige salgsstatistik fra den amerikanske tøjkæde Gap. Problemerne fortsatte i starten af andet kvartal, da kædens salg i de sammenlignelige butikker faldt 7 pct. i april i forhold til samme måned sidste år.

Analytikere havde ventet, at det sammenlignelige salg ville stige 1,1 pct.

Mærkerne Banana Republic havde et omsætningsfald på 7 pct., og Old Navy-salget droppede hele 10 pct., mens investorerne kvitterede med at sende Gap-aktien godt 13 pct. ned i eftermarkedet.

/ritzau/FINANS