Aktier: Botox, boblevand og gummitræsko sendt i vejret

De amerikanske aktier læner sig fra begyndelsen op af tendensen fra Asien og Europa med stigninger i de tre toneangivende indeks.

Foto: MARIO VEDDER

 

S&P 500-indekset åbner med et plus på 0,5 pct., mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset ryger 0,4 pct. højere. De tunge aktier i Dow Jones-indekset stiger 0,6 pct.

Den amerikanske regnskabssæson er ved at ebbe ud, men investorerne kan fortsat tage bestik af store, velkendte selskabers regnskaber.

Før børsåbning var der blandt andet nyt fra Sodastream, skokoncernen Crocs samt Botox-producenten Allergan.

Sidstnævnte slog analytikernes forventninger til indtjeningen i årets tre første måneder. Her landede indtjeningen per aktie på 3,04 dollar mod ventet 3,00 dollar, skriver Bloomberg News.

På trods af at der blev solgt mere Botox end ventet i starten af året, så levede den samlede omsætning ikke helt op til konsensus blandt analytikerne. I første kvartal omsatte Allergan for 3,80 mia. dollar mod forventningen om en omsætning på 3,95 mia. dollar.

Mandag blev Allergan-aktien sendt 7 pct. højere på baggrund af positive forsøgsresultater og gode månedsdata for recept-salget. Tirsdag åbner aktien med et plus på 5,5 pct.

STORE STIGNINGER OG FALD

Crocs stiger med hele 16,6 pct., efter at selskabet har overgået forventningerne til overskuddet. Det blev på 10,1 mio. dollar mod et underskud i samme periode sidste år. Per aktie giver det et overskud på 9 cent mod analytikerforventningen om 7 cent per aktie ifølge Bloomberg News.

Sodastream havde en bedre omsætning end ventet efter fremgang i særligt Europa, og aktien stiger med 11,6 pct. i den tidlige handel. Omsætningen landede på 100,9 mio. dollar mod analytikerestimatet på 89 mio. dollar.

Investorerne kan også se nærmere på salgsstatistikker fra tøjkæden Gap. Her står det klart, at problemerne fortsatte i begyndelsen af andet kvartal, da kædens salg i de sammenlignelige butikker faldt 7 pct. i april i forhold til samme måned sidste år. Analytikere havde ventet, at det sammenlignelige salg ville stige 1,1 pct.

Aktien dratter med 11,9 pct.

Efter børslukketid kommer der blandt andet regnskab fra Walt Disney, der stiger 0,6 pct.

/ritzau/FINANS