Aktier: Opkøb sender GN Store Nord til tops i C20 Cap

GN Store Nord er kommet godt fra start tirsdag, efter at selskabet har brugt pinsen på et stort opkøb i USA for op mod 1 mia. kr.

Foto: HEINZ-PETER BADER.
Læs mere
Fold sammen

Meldingerne falder i et dansk marked, der er præget af let optimisme efter stigninger i USA mandag. Samlet er det toneangivende S&P 500-indeks steget 0,4 pct. efter dansk børslukketid fredag, og S&P 500-futuren peger samtidig let opad med 0,1 pct.

Det toneangivende danske C20 Cap-indeks er åbnet 0,9 pct. højere i 1018,25.

GN Store Nords høreapparatdivision, GN Resound, har indgået en langsigtet leveringsaftale med Audigy Group, som er en uafhængig høreapparatskanal i Nordamerika med flere end 250 netværksmedlemmer. Samtidig vil GN Resound overtage det amerikanske selskab for op til 151 mio. dollar, eller 983 mio. kr., betinget af en godkendelse fra de amerikanske konkurrencemyndigheder og visse andre ting.

I første omgang vil GN lægge 91 mio. dollar på bordet. Hvor meget prisen derefter stiger op mod de 151 mio. dollar afhænger af, hvordan Audigy klarer sig fremover.

I 2015 solgte Audigy-netværkets medlemmer over 80.000 enheder fra 600 salgssteder over hele USA.

GN stiger med 2,3 pct. til 133 kr. og ligger dermed i toppen af C20 Cap. Konkurrenten William Demant stiger med 1,4 pct. til 668,50 kr.

Hos børshuset Morgan Stanley påpeges det, at GN Resounds konkurrenter Sonova og William Demant er gået mere direkte til slutbrugerne ved at opkøbe detailforhandlere. Det havde finanshuset også gerne set GN gøre.

- Da Sonova og William Demant opkøber høreapparat-detailforhandlere, bliver GN's adresserbare marked sandsynligvis mindre over tid, og vi mener, at intentionen om at købe Audigy er et modsvar til dette, skriver Morgan Stanley i sin kommentar.

- Vi ville fortrække, hvis GN erhvervede sig høreapparat-detailforhandlere direkte frem for en udbyder af forretningsservices, da det ikke eliminerer risikoen for, at høreapparatforretninger, der køber services hos Audigy, bliver købt af virksomheder som William Demant og Sonova, lyder det videre fra Morgan Stanley.

NOVO MED NYT FRA USA

Novo Nordisk har også været ude med en fondsbørsmeddelelse i pinsen, hvor der mandag blev indsendt ansøgning om markedsføringstilladelse til de amerikanske lægemiddelmyndigheder for et langtidsvirkende faktor IX-præparat til behandling blødersygdommen hæmofili B.

Registreringsansøgningen kommer efter indsendelse af en tilsvarende ansøgning til de europæiske myndigheder i januar, hvor Novo samtidig varslede, at den amerikanske ansøgning ville blive sendt ind senere i første halvår af 2016.

Novo-aktien er åbnet 2 pct. højere 364,20 kr.

HØJERE OLIEPRIS

A.P. Møller-Mærsk nyder tirsdag godt af en yderligere stigning i olieprisen siden før pinseferien. En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, handles tirsdag morgen til en pris på 49,37 dollar mod lige under 48 dollar fredag. A.P. Møller-Mærsks B-aktie er åbnet 2 pct. højere i 8790 kr.

Fra analytikerkorpset er der kommet flere finjusteringer af kursmålene for Bavarian Nordic efter fredagens regnskab. Jefferies, Nordea, Danske Bank og Needham har alle reduceret deres kursmål en smule til i niveauet 400-410 kr. Alle fire gentager deres købsanbefalinger af aktien, der stiger med 1 pct. til 253,50 kr. efter et fald på 3,5 pct. fredag.

NNIT har modsat fået opjusteret sine kursmål hos SEB og Danske Bank efter sit regnskab i fredags, men til niveauer under børskursen. SEB løfter kursmålet til 180 kr. fra 165 kr., mens Danske Bank har hævet sit med 5 kr. til 175 kr. NNIT er åbnet 0,3 pct. højere i 183,50 kr.

Fodboldklubben Brøndby, der har ansat Alexander Zorniger som ny cheftræner fra den 1. juni, er morgenens højdespringer på aktiemarkedet med en stigning på 5,8 pct. til 0,64 kr. Zorniger kommer fra Tyskland, hvor han tidligere har været cheftræner i VfB Stuttgart og RB Leipzig.

/ritzau/FINANS

 

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk