Aktier: Ørsted kan ryge til vejrs i ellers haltende åbning

En forventet stigning til energiselskabet Ørsted kan næppe ændre ved det samlede billede for det danske aktiemarked, som torsdag morgen ser ud til at starte let haltende og måske med en lille pil nedad.

En forventet stigning til energiselskabet Ørsted kan næppe ændre ved det samlede billede for det danske aktiemarked, som torsdag morgen ser ud til at starte let haltende og måske med en lille pil nedad. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Det sker oven på en onsdag, hvor det ledende C20 cap-indeks gik ned på grund af tekniske problemer og hen over eftermiddagen ikke blev opdateret. Senere blev det dog opgjort til at være lukket i 1126,83 svarende til et fald på 0,4 pct.

Efter dansk markedslukning har rentemødet i USA kastet en ny renteforhøjelse af sig, hvilket også var ventet. Omvendt fastholdt landets centralbank planen for fremtidige rentestigninger, og det overraskede måske nogle investorer, som havde regnet med en acceleration i renteplanerne.

»S&P500 endte med at lukke med et lille minus trukket ned af bankerne, som var steget op til mødet i forventning om flere renteforhøjelser. Dow Jones og Nasdaq lukkede begge med mindre plusser.«

»I Asien falder de japanske og kinesiske aktier en anelse. Den kinesiske centralbank har overraskende hævet den korte rente en smule. Vi venter en flad åbning på de europæiske aktiemarkeder,« skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

ØRSTED FÅR LØFTET ANBEFALING

Blandt de danske enkeltaktie kommer Ørsted i fokus, da virksomheden, som før var kendt som Dong Energy, har fået hævet anbefalingen af canadiske RBC Capital til outperform fra sector perform, mens kursmålet skrues op til 450 kr. fra 350 kr.,fremgår det af data fra Bloomberg News. Onsdag lukkede Ørsted 2,0 pct. til 344,60 kr.

Vestas har efter den seneste tids kursfald fået sænket kursmålet hos Morgan Stanley til 395 kr. fra 570 kr., uden at der bliver pillet ved den neutrale anbefaling equal weight. Det viser data fra Bloomberg, der daterer ændringen 13. december. Vestas steg onsdag 0,6 pct. til 396,40 kr.

BANKER MED I NYHEDSSTRØMMEN

Ligesom det var tilfældet i den amerikanske finanssektor, kan der også komme lidt modvind for bankerne herhjemme torsdag efter den amerikanske centralbanks rentemøde.

Oveni er der nyt fra Nordea, som i forbindelse med sin flytning af hovedkvarteret til Finland fra Sverige nu spår besparelser på 1,1-1,3 mia. euro opgjort til nutidsværdi, hvor der tidligere var ventet besparelser på 1,0-1,1 mia. euro.

Derudover er Danske Banks pensionsselskab, Danica, angiveligt tæt på at nå i mål med et opkøb af den svenske konkurrent SEB Pension. Det erfarer Ritzau Finans fra en kilde tæt på forhandlingerne. Onsdag faldt Danske Bank og Nordea med henholdsvis 0,7 pct. til 242,20 kr. og 0,1 pct. til 75,30 kr., mens Jyske Bank steg 0,3 pct. til 349,60 kr.

Genmab kan fortsætte med at være i investorernes søgelys, efter at aktien de seneste tre dage er faldet med mere end 12 pct. Faldet er kommet i forbindelse med kræftkonferencen AHS i USA, som har sat gang i spekulationerne om udsigterne for kræftmidlet Darzalex.

/ritzau/FINANS